0

Časovni zamik in snemalnik postajata nepogrešljiva

Tempo modernega človeka je izredno naporen. Po končanem 9 – 12 urnem delovniku končno pridemo domov, tisti dve do tri ure posvetimo svojemu otroku, potem pa imamo še kakšno uro morda dve časa za sprostitev. To sprostitev po navadi preživimo v družbi partnerja ob gledanju televizije in ni ga hudiča, ravno takrat pa po navadi ne najdete nič pametnega na televiziji. Ne dovolite si, da bi bil ta čas stresen, saj bi imeli ves čas daljinski upravljalnik v roki, ker bi skušali najti nekaj, kar vas morda zanima. Raje si naročite časovni zamik, da si lahko v teh dveh urah prostega časa, ki ga imate v dnevu, ogledate zagotovo le tisto, kar vas zanima. Če imate še manj časa, pa si zagotovite časovni zamik in snemalnik, da boste lahko pogledali oddaje ali pa filme in nanizanke oz. serije tudi za kak mesec nazaj oz. takrat, ko boste imeli čas.

Če imate časovni zamik in snemalnik, lahko pogledate oddaje takrat, ko želite, pa še reklame lahko preskakujete

Vsi tisti, ki so enkrat videli, katere prednosti in katere funkcije vse nudi časovni zamik, si ga želijo. Enostavno je toliko prednosti, ki jih nudi časovni zamik, da se marsikdo vpraša, pa zakaj moram imeti čas točno takrat, ko je po televiziji tisto, kar me zanima. Marsikdo je celo tak, da se kakšen dan v mesecu spravi na televizijo, bi lahko rekli, in si takrat privošči dan, ki ga ima samo za televizijo in vmes za pač nujne družinske obveznosti. Takrat si ta človek ogleda čisto vse, kar je zamudil in si je posnel na snemalnik. Časi, ko so bili popularni video rekorderji, so že zdavnaj mimo, sploh zdaj, ko imamo snemalnike, na katere si je možno posneti kar nekaj ur želenih vsebin. Hkrati seveda takšen vpogled za nazaj omogoča preskakovanje reklam, s čimer posamezen film ali pa oddajo skrajšamo za kar precej časa, kar nekje četrtino povprečno. Seveda, če pa želite pogledati za kakšnih 7 dni nazaj, pa je dovolj tudi časovni zamik, da ne zasedate prostora na snemalniku.

Ko smo že pri časovnem zamiku – si predstavljate, da bi nekoč znali potovati skozi čas? Tja, kjer recimo danes potekajo arheološke raziskave, bi lahko odpotovali kar sami in v živo videli, kako so živeli ljudje. Turistična potovanja bi se znala v tem primeru precej spremeniti, kaj pravite? 🙂

Matej

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *