Ujemite čarobne trenutke za vedno

Nekateri najboljši slovenski poročni fotografi se odločijo, da si bodo prizorišče ogledali pred samo poroko, nekateri pa to storitve ne potrebujejo. Ti fotografi raje posnamejo nekaj fotografij pred samo poroko, da lahko vidijo, kakšne nastavitve in pripomočke potrebujejo pri fotografiranju poroke. S tem se lahko prilagodijo različnim razmeram v prostoru, kot na primer spreminjajoča se svetloba, število cvetov, ki so še vedno v cvetu, parkiranje gostinskega kombija in drugo. Vse te stvari so odvisne tako od letnega časa, kot od časa same poroke in vremena na dan poroke. Če se naročnik odloči, da si mora fotograf ogledati prizorišče, naj to pove fotografu, ki se bo temu zagotovo prilagodil.

Poročna fotografija je večna.

Kaj pričakovati od izbire slik?

Odločitev o tem, ali bo fotograf po poroki poslal vse fotografije, je odvisna od dogovora med naročnikom in samim fotografom. Nekateri poročni fotografi bodo poslali vse fotografije, medtem ko drugi nekaterih fotografij ne bodo shranili. Fotografi bodo na primer izbrisali podvojene fotografije, testne fotografije, tiste, ki niso ostre ali ne izgledajo primerno in tiste, ki niso pomembne.

Če se odločite, da želite od fotografa vse fotografije, ki so urejene, lahko to zahteva veliko dela. V nekaterih primerih se lahko dogovorite z fotografom, da vam pošlje vse neurejene fotografije in jih sami izberete. Nato bo fotograf uredil samo izbrane fotografije. V večini primerov pa bo sam fotograf odločil, katere fotografije bo obdržal, ter katere bodo zavržene.

Kako izbrati najboljšega poročnega fotografa za nepozabne slike vašega poročnega albuma?

Če želite doseči najlepše poročne slike za vaš top poročni album, morate najti pravega poročnega fotografa. Pri tem je pomembno, da si ogledate referenčne fotografije preteklih porok fotografov, s katerimi se cenovno ujemate. Na ta način boste dobili občutek za njihov slog fotografiranja in izbor nekaj kandidatov, ki vam bodo najbolj ustrezali. Pomembno je tudi, da se s fotografom predhodno pogovorite, kakšne fotografije si želite, kakšen način fotografiranja vam najbolj ustreza in ali vključuje tudi priprave na poroko. Pozorni morate biti tudi na ceno njihovih storitev in dodatnih stroškov, kot je na primer urejanje in tiskanje fotografij. Na splošno pa je najbolje, da se odločite za poročnega fotografa, ki ima veliko izkušenj in pozitivne ocene njihovih strank.

Naslednji korak pri izbiri poročnega fotografa je, da primerjate pakete in ugotovite, kaj je vključeno v standardni paket, ter kaj je predmet doplačila. Pomembno je ugotoviti tudi, koliko ur fotografiranja je vključenih v paketu. Idealno bi bilo, da bi fotograf ostal z vami cel dan, od priprav pa vse do rezanja torte. Paketi se običajno razlikujejo od 6 do 12 ur, da pokrijejo vse, od priprav do konca sprejema. Priporočljivo je, da izberete večji paket, če želite posneti vse pomembne trenutke. Poleg tega razmislite tudi o tem, ali želite narediti predporočno fotografiranje.

Preverite tudi, koliko fotografov je vključenih v sam paket. Najboljša možnost je, ko sta poročna fotografa dva, saj lahko vsak ujame ključne trenutke iz različnih kotov. S tem boste dobili večjo raznolikost fotografij in zajeli več nepozabnih spominov na vaš poseben dan.

Druge objave:

Matej