Postopek za registracijo gmail

Če še niste prijavljeni na gmail in bi to v kratkem radi storili, je dobro, da veste, kako gmail registracija sploh poteka. Že na samem začetku je na primer dobro vedeti, da uporabniško ime in geslo lahko uporabljate tako za prijavo v gmail kot tudi za v druge Googlove izdelke, kot je denimo YouTube.

Registracija gmail pa je v resnici zelo preprosta in jo lahko izvedete v zgolj štirih korakih. Najprej odprite stran za prijavo v račun Google. Nato kliknite na ikono za ustvarjanje računa. Upoštevajte čisto vsa navodila, ki so na zaslonu, da boste lahko nastavili račun. Čisto na koncu pa uporabite račun, ki ste ga torej ustvarili, in že se lahko prijavite v gmail.

Ustvarjanje uporabniškega imena za gmail

Med drugim registracija gmail narekuje tudi ustvarjanje uporabniškega imena. Seveda nekaterih naslovov za gmail ni mogoče ustvariti – v primeru, če je želeno uporabniško ime slučajno že v uporabi ali pa je zelo podobno obstoječemu uporabniškemu imenu.

gmail registracija za e-pošto
Vedno je vredno vedeti, kako poteka gmail registracija. Tudi če ne nameravate preklopiti na Gmail kot primarno e-poštno storitev, jo lahko uporabite za službene zadeve, klube in društva, družbene medije in drugo. Ustvarite lahko celo račune za enkratno uporabo za spletno dajanje – morda ob posebni zahtevi. Zagotovo ni omejitev, koliko jih lahko imate, in kar je najboljše, so tudi brezplačni.

Enako velja, če je podobno uporabniškemu imenu, ki ga je nekdo uporabljal v preteklosti in kasneje izbrisal. Prav tako, če ga je Google rezerviral, in sicer za preprečevanje vsiljene pošte ali morda zaradi zlorab.

Uporaba gmaila za podjetja

Gmail registracija se zelo pogosto opravlja s strani nekoga, ki si lasti podjetje. Če torej tudi sami želite gmail uporabljati za svoje podjetje, je za v ta namen namesto osebnega računa morda veliko bolje uporabiti račun za Google Workspace.

Za Google Workspace je namreč značilno, da je to profesionalni račun za gmail brez oglasov in z imenom domene, v katerem je seveda uporabljeno ime vašega podjetja. V tem primeru gre za lastništvo računov uslužbencev. To pomeni, da imate lahko stalno kontrolo nad računi svojega podjetja, prav tako nad e-poštnimi sporočili in nad datotekami.

V tem videoposnetku vam pokažemo, kako dodate poslovni e-poštni račun v gmail s svojo obstoječo domeno po gmail registraciji tega računa.

Uporaba gmaila za podjetja vam med drugim omogoča tudi podporo resnične osebe, in to 24 ur na dan, vse dni v tednu. To je mogoče preko elektronske pošte, preko telefonskega klica ali pa klepeta. Omogoča več prostora za shranjevanje v gmail, prav tako tudi za v shranjevanje v Google Drive. Na voljo je še upravljanje mobilnih naprav, da se lahko omogoči varnost podatkov, denimo možnost brisanja podatkov v izgubljenih napravah na daljavo.

Druge objave:

Matej