Ugodno prodam spletno trgovino

Ste morda na spletu našli oglas, v katerem se prodaja spletna trgovina? Takšnih oglasov je na spletu vedno več in v vsakem trenutku lahko najdete kakšnega, a je seveda treba biti pri takšnih nakupih čim bolj previden. Pod naslovom Prodam spletno trgovino se lahko namreč skriva marsikaj, tudi prav v ta namen izdelane spletne trgovine, ki na prvi pogled izgledajo solidne, v resnici pa so le eden od mnogih projektov, ki nikoli ne bo prinesel veliko prometa.

Vprašanje pa je, kako prepoznati kakovostno spletno trgovino, ki se jo splača kupiti in iz katere se bo dalo nekaj narediti, od kakšnega bolj ali ne sumljivega posla, s katerim nočete imeti opravka, pa čeprav je na prvi pogled trgovina, ki se prodaja, videti čisto ok. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj kriterijev, na podlagi katerih se lahko odločite, ali je nakup sploh varen ali ne in se mu je tako bolje izogniti.

Ali se nakup spletne trgovine splača?

Če nekdo napiše: prodam spletno trgovino, zraven navadno napiše tudi, da gre za trgovino z velikim potencialom ali celo obljublja, da boste z njo lahko zaslužili. A to ni nujno res. Vprašati se je namreč treba, kaj je razlog, da nekdo prodaja trgovino, oziroma zakaj se je odločil za ta korak. Prodajalci velikokrat napišejo, da je glavni razlog pomanjkanje časa za vzdrževanje spletne trgovine, pri tem pa navajajo dober promet v preteklosti kot dokaz, da je trgovina profitabilna.

Vendar pa to še ne pomeni, da bo prinašala dobiček, saj preteklo uspešno poslovanje ne pomeni nujno tudi uspešnega poslovanja v prihodnosti. Morda je namreč glavni razlog za prodajo trgovine prav v tem, da:

  • je prišlo do upada prometa
  • trgovina prinaša izgubo
  • je konkurenca premočna
  • so imele stranke s trgovino slabe izkušnje
  • spletna trgovina ne posluje tako dobro, kot bi vas rad prepričal prodajalec

Izdelava nove spletne trgovine

Nakup obstoječe spletne trgovine se splača le v primeru, da je trgovina, ki jo kupite, resnično priljubljena med strankami, saj tako z nakupom dobite neko dodano vrednost in utečenost spletne trgovine. A cena takšne spletne trgovine je zelo visoka, kar je zagotovo velik minus za začetnika v tem poslu. Nasploh je izdelava spletnih strani zahteven in predvsem dolgotrajen proces in zato tudi tako drag.

Prav zato se vam morda bolj splača premisliti o izdelavi nove spletne trgovine in se tako lotiti spletnega posla popolnoma od začetka. Tako se boste na začetku izognili visokim stroškom ter se sami iz izkušenj in napak naučili, kako spletno trgovino narediti uspešno.

Druge objave:

admin