Trije koraki do uspešne spletne strani

Vsaka uspešna spletna stran potrebuje nekaj pazljivega razmisleka, načrtovanja, oblikovanja, izdelave in v končni fazi vzdrževanja. Izdelava spletnih strani lahko poteka individualno ali pa s pomočjo strokovnjakov. Pri individualni izdelavi boste dosegli uspeh z vsakodnevnim spremljanjem spreminjajočih se trendov, prilagajanjem spletnega mesta, vlaganjem v optimizacijo in pogostimi preizkusi novosti. V kolikor nimate časa za vsakodnevno ukvarjanje s spletnim mestom, lahko vse prepustite strokovnjakom s katerimi se dogovorite o vseh podrobnostih od začetka snovanja do vzdrževanja.

Vse se začne z načrtovanjem

Preden sama izdelava spletnih strani začne potekati, morate pričeti z načrtovanjem. V kolikor ste se odločili za najem strokovne pomoči, bo celoten postopek precej lažji. Skupaj z oblikovalcem se boste pogovorili o vašem poslu, potencialnih strankah, ciljih, metodah za doseg, postopkih za izboljšanje obiskanosti, marketingu in kasnejšem vzdrževanjem strani. Nadalje se boste začeli dogovarjati tudi o izgledu strani, ustvarjanju razpoznavnega naziva in imena domene, oblikovanju logotipa in podobno. Prva načrtovalna faza je bolj kreativne narave, saj se tu izmenjujejo mnenja, predlogi in smernice za izboljšavo. Dejanska izdelava strani se začne v drugi fazi pri oblikovanju.

Oblikovanje in izdelava spletnih strani

V drugi fazi se prične izdelava spletnih strani. Ta del prevzame oblikovalec, ki na podlagi dogovora z vami oblikuje zanimivo in unikatno stran. Na podlagi izbrane barvne lestvice, razporeda posameznih menijev in podmenijev, predvidenih vtičnikov in aplikacij, začne s snovanjem osnutka. Velikokrat so strani oblikovane v programu WordPress, ki omogoča stranki kasnejše samostojno ter enostavno dodajanje in ažuriranje vsebin. Oblikovalec ustvari osnutek celostne podobe spletnega mesta, ga predstavi in počaka na vaše mnenje. Po potrditvi se stran objavi na spletu.

Vzdrževanje in optimizacija

Po vzpostavitvi vaše delo še ni končano. Vsebine morajo biti redno ažurirane in posodobljene, saj boste tako obdržali svoje stranke. Nepopolne in zakasnele informacije so popolnoma neuporabne. Z oblikovalcem se lahko dogovorite za redno vzdrževanje in optimizacijo vsebin. Na ta način si boste zagotovili visoko rangiranje na Googlu, višji obisk ter posledično boljšo prodajo.

Če želite izvedeti kateri je najboljši hosting na Hrvaškem sledite povezavi do članka na to temo.

Druge objave:

admin