Optimalna prehrana za občutljive pse

Posebnost vseh psov je v iskreni ljubezni, ki jo čutijo do nas. Za pse imajo sprehodi neskončno velik pomen. Takrat lahko prevohajo in zabeležijo vse spremembe v svojem bližnjem okolju, kot tudi opravijo druge naravne potrebe. Druga najbolj pomembna stvar pa je prehrana. Pogosto je tako, da psi pojedo skoraj karkoli jim ponudimo. Mogoče je, da pričnejo izkazovati simptome alergij, ki se kažejo v praskanju, pordeli koži, driski in podobno. V tem primeru je hipoalergena hrana za psa odlična rešitev, ki ima izredno dober okus in je polna koristnih elementov. Ponudimo jo lahko tudi zdravim psom, ki drugače nimajo nobenih težav s hranjenjem.

V čem se hipoalergena hrana za pse razlikuje od navadne hrane?

Večino današnjih briketov in konzerv z mesom za pse je ustvarjenih s procesom ekstrudiranja. Hrana se pripravi oziroma skuha pri visoki temperaturi, vendar ima to veliko posledico. To pa je izguba mineralov, vitaminov in proteinov, saj jih vročina do visoke mere uniči. Zato razni proizvajalci dodajo umetne ojačevalce okusov in arome, da so meso in briketi sploh užitni. Umetni dodatki lahko v pasjem prebavnem sistemu povzročijo alergijski odziv, ki se lahko prikaže na več načinov. Nekateri psi pa preprosto ne morejo prebavljati nekaterih surovin v hrani.

hipoalergena hrana za psa je odlična rešitev
Če psi kažejo simptome alergij, kot so pordela koža, driska in podobno, je hipoalergena hrana za psa odlična rešitev, ki ima izredno dober okus in je polna koristnih elementov.

Posebnost hipoalergene hrane za pse se skriva v njeni sestavi. Narejena je iz skrbno izbranih naravnih sestavin, ki so namenjene za pse. V njej pa se ne nahaja umetnih ojačevalcev okusov, barvil in drugih kemikalij.

Hladno stiskana prehrana za pse je izredno priljubljena

Vedno večjo popularnost uživajo hladno stiskani briketi in konzerve z mesom. Narejeni so s postopkom hladnega stiskanja. To pomeni, da se ne kuhajo pri visoki vročini in s tem ohranijo svoje hranilne vrednosti. Zato se jih priporoča za hranjenje vseh pasem psov, ne glede na to ali imajo težave z alergijami ali ne.

Hladno stiskana hipoalergena hrana za pse
Hladno stiskana hipoalergena hrana za pse se dobi v obliki briketov kot tudi mesnih konzerv.

Poznamo hladno stiskano hipoalergeno hrano za pse v obliki briketov kot tudi mesnih konzerv. Vsebujejo ročno izbrane sestavine, ki so prikrojene pasjemu prebavnemu sistemu. Ker ne vsebujejo nenaravnih elementov, se možnosti pojava alergij močno zmanjšajo. Brez težav jo lahko ponudimo tudi drugače zdravim psom kot redno prehrano, saj vsebuje le najboljše sestavine.

Zdravi priboljški za pse

Naš pes bo veliko bolje opravljal različne naloge, če ga bomo za to primerno nagradili. To je mogoče doseči s priboljški za pse, ki so namenjeni taktični uporabi s strani gospodarja psa. Uporabimo jih v primeru, da želimo našega najboljšega štirinožnega prijatelja nagraditi za dobro opravljeno nalogo. To je lahko odpoklic ali drugi ukazi, ki pričakujemo, da jih bo naš pes izvedel brez težav.

kvalitetni priboljški za pse
Priboljški za pse so namenjeni uporabi v primeru, da želimo našega najboljšega štirinožnega prijatelja nagraditi za dobro opravljeno nalogo.

Niso pa vsi priboljški za pse narejeni enako. Nekateri vsebujejo dosti nezdravih sestavin na katere ima lahko pes tudi alergičen odziv. Priporočeno je, da kupimo priboljške za pse, ki so narejeni iz kakovostnih vsebin. Pogosto je posušeno meso z raznimi dodatki najboljša izbira, saj je izredno okusno in ne predstavlja tveganja, da bi povzročilo buren imunski odziv. Seveda pa so psi, ki določenih proteinov ne morejo prebavljati, zato se za njih priporoča posvet z veterinarjem ali drugo strokovno usposobljeno osebo.

Kako prepoznamo alergije pri psih?

Zelo pomembno je, da kot gospodar svojega psa vedno opazujemo njegovo obnašanje. Če poznamo vedenje našega psa, lahko zelo hitro ugotovimo, ko nastanejo težave. Pogosto so za alergije pri psih zadolženi določeni proteini, ki jih pasji prebavni sistem prepozna kot napadalca. Simptomi alergij pri psih so lahko sledeči:

  • Prekomerno praskanje
  • Suha koža
  • Težave s prebavo kot so driska, napihnjenost, vetrovi, mehko ali tekoče blato
  • Izguba apetita, nezanimanje za hrano in nizek nivo energije

Poznamo številne hipoalergene hrane za pse, ki vsebujejo mono ali več proteinsko meso. Ključno je, da smo seznanjeni z možnimi elementi, ki povzročajo alergije našemu psu. To pa lahko ugotovi veterinar ali pa z opazovanjem določimo, če generična hrana ne ustreza našemu psu, ko jo zaužije. V primeru hujših reakcij oziroma pojava alergij, je nujno, da psa odpeljemo k veterinarju, ki mu bo znal najbolje pomagati in priporoči zdravo hrano za psa.

Pasji priboljški, ki ne povzročajo alergij

Srečo imamo na voljo tudi številne druge pasje pozivode, poleg prehrane, ki so namenjeni zmanjšanju alergičnih reakcij. Tudi pasji priboljški obstajajo v izvedbah, ki so namenjene za občutljive pse. Pogosto so sestavljeni iz sestavin, ki so zelo lahko prebavljive. Priporočeno je, da se pred nakupom pozanimamo s prodajnim osebjem o lastnostih prehrane, ki jo nameravamo kupiti.

https://www.youtube.com/watch?v=r4NANXXU8AY
Najboljši hipoalergeni priboljški za pse

Ključno je, da psa vedno opazujemo. Potrebno se je zavedati, da imajo tudi psi od časa do časa trenutke, ko želijo počivati in potrebujejo čas zase. Če opazimo močno spremenjeno vedenje ali slabost pri našem psu, je najbolje obiskati veterinarja, saj bomo tako zagotovili, da alergije, bolezen ali druga negativna telesna stanja ne napredujejo.

Druge objave:

admin