Hladno stiskana hrana za pse

Zadnja leta smo lahko priča vedno večji ponudbi različne vrste hrane za naše štirinožne prijatelje. Vedno je priporočljivo, da raje kupimo bolj kakovostne konzerve in brikete za našega psa. Tako bo imel več energije, bil bolj odporen na bolezni in imel lepšo dlako. Novost na trgu so hladno stiskani briketi, ki jih psi naravnost obožujejo. Narejeni so po principu pridelave organske hrane, brez da bi bila obdelana pri zelo visokih temperaturah. Hladno stiskana pasja hrana obdrži ves okus in minerale ter vitamine, ki so izredno pomembni za dolgoročno zdravje našega kosmatinca.

Hladno stiskani briketi uporabljajo surove sestavine

Izdelava hladno stiskanih briketov poteka pri zelo nizkih temperaturah. S tem se ohranijo vsi vitamini in minerali ter drugi elementi. Ko pes zaužije hladno stiskano hrano se ta počasneje presnavlja v njegovem želodcu. Obenem pa se ne napihne in povzroča bolečin, napihnjenosti ter drugih težav s prebavili.

Hladno stiskana pasja hrana
Optimalna prehrana za občutljive pse – hladno stiskana pasja hrana z uravnoteženimi sestavinami

Večina pasje hrane je ustvarjena preko procesa ekstrudiranja, kjer se meso, zelenjava in druge snovi prekuhajo pri zelo visoki temperaturi. Pri tem se izgubi ves okus in vonj ter se uniči večina hranilnih snovi. Nato pa se dodajo hrani številni ojačevalci okusa ter umetne arome, ki lahko povzročijo alergijsko reakcijo pri bolj občutljivih psih. Tako rečeno je hrana prazna in našemu psu ne nudi obroka, ki ga potrebuje. 

Hrana ima boljši okus

Naši psi so izredno hvaležni, če jim pripravimo bogate in okusa polne obroke. Njihovi predniki so bili volkovi, zato jih naravno bolj privlači bolj surova hrana. Hladno stiskani briketi so najboljša alternativa surovemu mesu in zelenjavi. Pogosto pa so v omenjene brikete dodani številni elementi, ki skrbijo za zdravje kosti, mišic, imunskega sistema, zob in kožuha.

Kaj je hladno stiskana pasja hrana?

Vsa hladno stiskana pasja hrana je hipoalergena. To pomeni, da ima zelo majhno možnost povzročanja prebavnih težav in alergij pri bolj občutljivih psih. V njej se ne nahajajo konzervansi, pšenica, soja, ječmen ipd. 

Idealna hrana za bolj občutljive pse

Veliko psov ima dandanes težave z določenimi elementi v ekstrudirani hrani. Tako lahko občutijo napihnjenost, slabo počutje, bruhanje in težave s prebavo. V nekaterih primerih pa je mogoče, da se razvijejo alergije, ki so lahko zelo nevarne za zdravje našega psa.

Brikete pridobljene s postopki hladnega stiskanja lahko združimo tudi z surovimi dietami in drugo hrano. Seveda je pomembno, da vnaprej povprašamo veterinarja o primernost mešanja hrane za našega psa. To je še posebej pomembno v primerih, če je bolj občutljiv, bolan ali ima druge zdravstvene težave.

Hladno stiskani briketi so pasja hrana, ki jo lahko s seboj odnesemo na kampiranje ali daljše počitnice v naravi. Ker so polni vitaminov in drugih hranilnih snovi, nam olajšajo hranjenje psa v naravi, kjer nimamo dostopa do trgovin in električnega omrežja.

Druge objave:

admin