Kakovostna hrana za pse z bogatimi minerali in vitamini

Zadnja leta se lastniki psov vedno bolj zavedajo, da je kakovostna prehrana za štirinožne prijatelje zelo pomembna. Kar naš pes je, tako se tudi počuti in to se odraža na več načinov. Generične mesne konzerve in briketi niso slaba izbira, vendar lahko tvegamo zdravje našega kosmatinca na dolgi rok. Srečo dandanes obstaja hladno stiskana hrana za pse, ki je bogata z minerali in vitamini. Obenem pa je tudi dobrega okusa in vonja, saj so ohranjene vse arome in sestavine v svoji naravni obliki.

Zakaj generična hrana za pse ni dobra izbira?

Dandanes je mogoče kupiti generično prehrano za male živali v praktično kateremkoli trgovskem centru. Večino izmed omenjene hrane za pse je pridelane s procesom ekstrudiranja. To pomeni, da so sestavine bile pripravljene pri zelo visokih temperaturah, kar uniči vse kritične minerale, vitamine in druge sestavine v hrani. Načeloma ni nič narobe, če psa hranimo z omenjeno hrano na kratko obdobje. Se pa ne priporoča za dolgotrajno hranjenje ali za pasje mladiče. 

hrana za pse dobrega okusa in vonja
Hladno stiskana hrana za pse, ki je bogata z minerali in vitamini je tudi dobrega okusa in vonja, saj so ohranjene vse arome in sestavine v svoji naravni obliki.

Občutljivi psi, pasji mladički in psi nasploh bodo veliko več pridobili, če jih hranimo s kakovostnim mesom, briketi, zelenjavo in podobno. Hladno stiskana hrana za pse je na voljo v različnih oblikah, kot tudi priboljških. Res je, da je dražja od ekstrudirane zvrsti, vendar bo naš pes živel dlje, bil bolj srečen in imel več energije.

Ali hrana za pse vpliva na odpornost živali proti boleznim?

Vsak pes je le toliko odporen, kot mu dopušča imunski sistem. Seveda pa je za zdravje imunskega sistema najlažje poskrbeti s kakovostno prehrano.

Veterinarka svetuje o pasjih bolhah

Če pes je meso in brikete z nizko vsebino vitaminov in mineralov, potem bo težje se ubranil bolezni. Potrebno pa se je zavedati, da to kar pes je, ne vpliva oziroma ne more odvrniti zunanjih parazitov. Zelo poznane so pasje bolhe, saj praktično živijo v vsakem okolju in se hranijo s krvjo našega kosmatinca.

Druge objave:

Matej