Moj novi jekleni konjiček

Kupila sem nov avto. Čudovit je, granitno sive barve. Ženstvena oblika in mehko udobje notranjosti poteši tudi najbolj zahtevno predstavnico ženskega spola. Diši še čisto po novem. Usnje v notranjosti mu daje videz glamuroznosti in elegance. Zatemnjena zadnja stekla pa pridih športnega stila. Res mi je všeč. A že kmalu sem klicala mojega moža iz službenega parkirišča. Dragi, kje izklopim start in stop sistem? Nikjer namreč nisem našla pravega gumba. Dragi pravi, poglej tam, kjer je retrovizor. »Kjer je KAJ?« Ogledalo za avto, je obrazložil. O, pa res.

No, kdo bi se spomnil pogledati pod retrovizor?

Moški prijatelji so imeli sicer kar nekaj pripomb na znamko mojega novega jeklenega konjička. Seveda je za moške predstavnike nemški avto edini pravi avto. A po pravici, pri večini žensk se konča pri lepoti in udobju jeklenega konjička. Za nekatere je še moč motorja pomembna, za bolj družinske ljudi pa velikost prtljažnika.

V mojem je dovolj prostora za kakšne rolerje in otroško kolo. Še nekaj potovalk in kakšni dodatni čevlji bi šli noter. Ni pa ravno prostoren za potrebščine cele družine. Ampak zato pa ima moj dragi karavana. Seveda nemškega, s priznano blagovno znamko. Avto za večanje moškega ega, pravim jaz.

Kam bomo šli na izlet?

Seveda sem jim obljubila nedeljski izlet ob nakupu mojega novega avta. Moje dve hčerkici in dragi mož so bili navdušeni. On me še vedno spomni, da je pravi gumb pod vzvratnim zadnjim ogledalom za avto. Ne vem zakaj mu je tako zabavno, če med sto različnimi gumbi in lučkami nisem našla pravega. In smo se odpravili novim dogodivščinam naproti. Kot nalašč, je začelo deževati že po prvih desetih minutah vožnje. Kljub lepi vremenski napovedi, smo naleteli na naliv. Deževalo je kot iz škafa. Še vedno bolje kot toča – si lahko mislite kako iskana roba je bila cerada za avto nekaj dni prej, ko so iz neba padale zmrznjene kepe. No, tokrat je bil samo dež in ni druge, zavili smo v prvi obcestni lokal na pico in sok.

A kaj nas čaka po pojedini? Neprijetno presenečenje – moje ogledalo za avto, točno tisto pod katerim je »start in stop« gumb, je opraskano. Res čudovit prvi družinski izlet z novim jeklenim konjičkom. Obrnili smo se in se vsi slabovoljni odpeljali domov. Kljub praski na ogledalu za avto pa upam, da me v prihodnje z njim čaka srečna vožnja. Čeprav so lahko rezervni deli za avto tudi veliko bolj poceni, kot nam jih zna računati kak serviser, pa se na srečo ti vse lažje dobijo.

Druge objave:

admin