Preprost prevoz koles s pomočjo avtomobilskega nosilca

Veliko vas je, ki med prostim časom radi kolesarite, in to ne samo v bližini svojega doma. Kolo radi vzamete tudi s seboj na pot. V tem primeru morate svoje vozilo seveda primerno opremiti. Odlična izbira je nosilec za kolo za avto, ki pa mora biti primerno izbran.

Avtomobilski nosilci za kolesa na trgu so lahko izjemno raznoliki, zato moramo biti pri izbiri še toliko previdnejši. Zgolj pravilno izbran nosilec za kolesa nam bo namreč zagotovil preprost prevoz brez kakršnega koli nalaganja koles v prtljažnik vozila.

Avtomobilski nosilci za kolesa za streho avtomobila
Avtomobilski nosilci za kolesa za streho avtomobila so sestavljeni iz strešnih sani, ki se pritrdijo na streho vozila in prečnih drogov.

Spoznajmo različne vrste avto nosilcev za kolesa

Na trgu se nosilec kolesa za avto pojavlja v različnih vrstah. Na voljo so na primer avtomobilski strešni nosilci za kolesa. Takšen avto nosilec za kolo se namesti na prečke, shranjevanje je preprosto predvsem zaradi njegove ozke oblike. Če boste svoje kolo prevažali s pomočjo takšnega avto nosilca, se zagotovo ne bo umazalo, prav tako si boste omočili zelo enostaven dostop do prtljažnika avta. Ima pa ta nosilec kolesa za avto nekaj slabosti, ki jih je prav tako dobro izpostaviti. Ena od njih je ta, da je fizično bolj zahteven za nameščanje koles, zlasti če je vozilo nekoliko višje.

Strešni nosilec za avto s katerim lahko prevažate različen tovor in tudi kolesa s preprosto namestitvijo nosilca

Zelo priljubljeni so tudi nosilci za kolesa na prtljažnih vratih avta. Njihova namestitev je sila preprosta. Pritrdijo se direktno na prtljažna vrata, in sicer s pomočjo jeklenih vzvodov z gumijastimi površinami. S tem si omogočite povsem nemoten dostop do podzemnega prostora ali do garaže. Njihova funkcija zložitve pa vam zagotavlja preprosto rokovanje in shranjevanje nosilcev.

Druge objave:

Matej