Strešni nosilci za avto za vsa obdobja v letu

Strešni nosilci za avto so bili sprva namenjeni predvsem za prevažanje zimske opreme. Ne dolgo za tem pa so se pričeli uporabljati tudi v poletnem času. Tovrstna avto oprema je sestavljena iz osnovnih nosilcev in vrsto dodatkov, s pomočjo katerih lahko prevažamo skorajda že čisto vse. Z njimi najpogosteje prevažamo smuči, kolesa, jadralne in snežne deske, čolne in podobno.

V preteklosti so se tovrstni avto nosilci večinoma nameščali na streho. Dandanes jih lahko nameščate tudi na zadnja vrata vozila ali pa na kljuko za vleko prikolice. Slednja možnost je dobrodošla za prav vse vrste vozil. Kljub številnim prednostim, ki vam jih avtomobilski nosilci ponujajo, pa vsaka dodatna namestitev na vozilo pomeni tudi večjo odgovornost in še večjo previdnost pri sami vožnji. Oprema na strehi zahteva na primer še večjo pozornost pri vožnji skozi tunele, drevorede ter podobno.

Raznolikost strešnih nosilcev

Ker so avtomobilski strešni nosilci zelo raznoliki, je treba še toliko bolj paziti pri njihovi izbiri. V prvi vrsti morajo biti povsem prilagojeni namenu uporabe. Obenem pa morajo vsekakor biti prilagojeni tudi vašemu prevoznemu sredstvu.

Strešni nosilci za avto - kolesa
Strešni nosilci za avto za prevoz koles

Na sploh pa so nosilci za streho avta namenjeni temu, da lahko na strehi vozila prevažate različne vrste tovora. Na voljo so tipi nosilcev, ki jih lahko nameščate na strešne sani. Prav tako lahko izbirate med takšnimi, ki jih lahko montirate neposredno na streho avta.

Avtomobilski strešni nosilci za smuči

Med najbolj priljubljenimi vrstami avto nosilcev so zagotovo tisti, ki jih uporabljamo za nameščanje smuči. Pri nakupu novih pa je treba še posebej paziti na način montaže, število parov smuči, ki jih lahko vpnemo vanje, možnost zaklepanja, način vpenjanja opreme. Prav tako vedno preverite, ali imajo izbrani nosilci vse potrebne certifikate; ali se vanje lahko vpnejo tudi snežne deske; kakšna je največja možna hitrost, s katero se lahko vozite zaradi dodatne nameščene opreme na strehi vozila.

Tipski strešni nosilci za osebna vozila Nordrive

Enako priljubljeni so tudi strešni nosilci za kolesa. Ker so sodobne različice tovrstne opreme tako zelo izpopolnjene, med vožnjo niti ne boste vedeli, da imate na strehi kolesa. Kljub temu pa morate biti še posebej previdni tedaj, kadar z avtom zapeljete v garažo oziroma v prostor, kjer je streha nižja.

Druge objave:

admin