Laki za nohte so pika na i celotnemu videzu urejenih rok

Dejstvo je, da so negovani ter urejen nohti ogledalo zdravja ter skrbnosti prav vsake ženske. Prav tako zaključijo celoto vsakega stila. Takšen videz naredi roke privlačne in urejene, kar je pomembno tudi pri prvem vtisu, ki si ga naredimo o neki osebi. Nega nohtov si zato še toliko bolj zasluži posebno pozornost. Poskrbite torej, da bodo vaši nohti vedno in povsod videti lepi, urejeni ter zdravi.

Laki za nohte pa so vsekakor tista vrsta pike na i, ki poskrbijo za odličen celoten videz urejenih rok. Lakiranje nohte le še okrepi, naredi jih še bolj dolge, trde, ne nazadnje tudi odpornejše na lomljenje in cepljenje. Pomembno je, da so nohti vedno zaščiteni z vsaj prozorno plastjo proteinske formule ter zaščitnega laka. Če pa so vam ljubši barvni laki za nohte, obvezno uporabite tudi podlak in nadlak. Vse skupaj lahko učinkovito posušite pod UV lučko.

Sredstva in pripomočki za popolno manikuro

Kaj potrebujemo za popolno manikuro? V prvi vrsti zagotovo dober odstranjevalec laka za nohte. Nohte boste z njim še hitreje očistili, če vatico iz bombaža pritisnete na noht ter za nekaj časa zadržite. Šele na to pričnite s temeljitim drgnjenjem.

Pilica za oblikovanje nohtov je še eden od nepogrešljivih pripomočkov za manikuro. Nohte je treba  vedno piliti le v eno smer, robove pa zaključevati vedno navzgor. Pri roki imejte tudi paličico za urejanje obnohtne kožice. Porumenelost nohta boste preprečili s pomočjo podlaka. Preden nanj nanesete barvni lak, je treba počakati vsaj minuto.

Barvni laki za nohte essence
Barvni laki za nohte essence

Barvni laki za nohte se nanašajo v tankih slojih. Začnite pri mezincu, nato se pomikajte proti palcu. Na takšen način je veliko manj možno, da se bo lak razmazal. Za daljšo obstojnost uporabite tudi nadlak. Ta bo učinkovito preprečil luščenje barve. Nekateri laki za nohte nadlak že vsebujejo sami po sebi. Ne nazadnje uporabite še kremo za roke in nohte. Ta se praviloma nanaša šele po dveh urah, čeprav so nohti že prej videti suhi. V nasprotnem primeru se barva nohta lahko stopi.

Domača manikura

Če vam ni preveč do tega, da bi obiskovali salone, si lahko manikuro za le malo denarja privoščite kar doma. Priskrbeti si morate vse omenjene izdelke, ki jih lahko po dostopnejši ceni kupite v spletni prodajalni.

Naredite izvirno manikiro doma

Druge objave:

admin