Salon za nego obraza Maribor

Kljub temu, da je potrebno za kožo skrbeti ves čas, saj se pomanjkanje nege na njej precej hitro odrazi, se marsikdo odloči, da ji bo še veliko več pozornosti posvetil pred poletjem in po njem. Preden se pričnejo topli dnevi, je namreč potrebno kožo pripraviti na peklenske sončne žarke, jo primerno navlažiti in nahraniti, prav tako pa poskrbeti za piling.In ko se vrnemo z dopusta, je nega še toliko bolj nujna – koža je namreč od sonca in morja utrujena ter izsušena.
Salon Beaute, nega obraza Maribor, poskrbi, da se lahko po dopustu ob morju hitro spet dobro počutite in vaša koža spet zasije. Z njihovo pomočjo se znebite občutka zategovanja in suhe kože, odpravite vidne napake, ki jih je povzročilo sonce z aktivacijo kožnega barvila, prav tako pa kožo pomirite, nahranite in navlažite.

Zakaj je koža poleti tako občutljiva?

Poleti je v zraku veliko več vlage kot pozimi, vendar pa so prisotne tudi visoke temperature, ki imajo na kožo negativen vpliv, Pore se razširijo, prav tako drobne kapilare. K temu moramo prišteti še sončne žarke, pred katerimi se koža brani s porjavitvijo – in žal marsikdo še vedno noče razumeti, da ta obramba kože že sama po sebi kaže na to, da ji sonce škoduje, zato se pretirano sonči oziroma si temne poletne polti dejansko želi. Poleti se iz telesa voda hitreje izloča in se ne zadržuje v koži, prav tako se s potenjem in kopanjem hitro odstranijo maščobe. To pomeni, da postane koža suha in se prične luščiti.

nega obraza Maribor

Kako jo negovati? Po nasvet smo se odpravili v salon Beaute, nega obraza Maribor. Povedali so nam, da je treba kožo poleti ves čas vlažiti in nanašati mazila, ki vsebujejo olja, ki pomagajo vlago zadrževati, vendar kože ne mastijo, na primer olje jojobe. Kadar smo na morju, si lahko pomagamo tu si s sveže iztisnjenim sokom aloe, kadar koža nujno potrebuje pomiritev, pa ni odveč, če poskrbimo za hladne obkladke in nanjo nanesemo celo masko iz kumaric ali kar jogurt – kar koli vlažnega in hladnega imamo pri roki. Sicer pa je najbolje, da se soncu izogibamo in obraz zaščitimo s slamnikom, prav tako pa nikoli ne pozabimo nanesti kreme z zaščitnim faktorjem. Tudi takrat, ko smo v mestu!

Ne spreglejte tudi naslednjega članka: Laki za nohte so pika na i celotnemu videzu urejenih rok

Nega obraza tudi doma

Če sta doma kje blizu, so vam v salonu Beaute, nega obraza Maribor, na voljo za popolno nego, ki bo odpravila posledice poletne vročine in sončenja, sicer pa je pomembno, da za kožo obraza redno, torej vsako jutro in večer, skrbite tudi sami. Uporabljajte vlažilno kremo, se izogibajte ličilom, predvsem pa redno skrbite za nežno čiščenje kože.

Druge objave:

admin