LED reflektor je izjemno praktičen pripomoček

LED reflektor je preprosta električna naprava oziroma svetilo. Gre za novejšo vrsto luči, ki ima bolj usmerjeno svetlobo in s tem večjo moč. Če je bil LED reflektor pred leti še povsem neznan, pa ga danes uporabljajo že mnogi, tako doma, kot v podjetjih.LED reflektor

LED reflektor je prišel že v vsak dom

Domača uporaba LED svetil se je v zadnjih letih izjemno razširila. LED tehnologija je priljubljena v prvi vrsti zato, ker svetilke porabijo veliko manj električne energije, kot klasične sijalke, ki smo jih uporabljali desetletja, sedaj pa jih je v marsikateri državi celo že prepovedano prodajati. Razlog je ravno ta, da naj bi se poraba električne energije pričela zmanjševati, a v resnici vsako leto izumijo tako veliko novih električnih naprav, da se bo čez čas porabilo morda še več elektrike.
Domači porabniki so tako precej hitro sprejeli LED tehnologijo za svojo in tudi LED reflektor se je tako preselil v marsikateri dom. Priljubljen je še posebej med moško populacijo. Osvetljuje dovoze pred hišo, del stavbe, ki bi ga želeli izpostaviti in postaviti na ogled pred okolico ali pa garažni prostor ali celo klet. LED reflektor je doma vsestransko uporaben in je priljubljen tudi v blokih, kjer ga marsikdo uporablja na balkonu, še posebej takšnega, ki deluje na senzor in se sam sproži, ko zazna gibanje. Če ste do sedaj poslušali ženo, kako ne vidi obešati perila na balkonu, ko je že temno, bo odslej teh skrbi konec, pa še vstajati vam več ne bo potrebno in ji prižigati luči, ko bo prinesla perilo iz pralnega stroja iz kopalnice ali prinesla brisače v kopalniški bloke.

V podjetjih je tudi vsestransko uporaben

LED reflektor je vsestransko uporaben tudi v podjetjih. Uporablja se za osvetlitev velikih prostorov, največkrat skladišč ter garaž, redkeje pa v velikih pisarnah, na hodnikih in dvoriščih. Priljubljen je tudi za zunanjo uporabo in še posebej v kombinaciji s senzorjem. Dvorišča in reči na njih, pogosto je to vozni park podjetja ali celo surovine, zaloge ali izdelki, bodo gotovo veliko bolj varni, če bodo preko noči dobro osvetljeni. Ker zaradi pretiranega svetlobnega onesnaževanje ni primerno, da bi luč gorela celo noč, je pametno nastaviti senzor. Ta zazna gibanje in če imate še varnostnika, ki bo ob prižigu luči pogledal kaj se dogaja na dvorišču, se je možnost, da vam kakšno stvar ukradejo, precej zmanjšala.
Verjetno se bodo v naslednjih letih ali desetletjih razvile še mnoge nove tehnologije in ni nujno, da bo LED reflektor ostal med priljubljenimi vrstami naprav še zelo dolgo časa. Vseeno pa je verjetno, da bo zaradi svoje praktičnosti še kar nekaj časa med nami.

Druge objave:

admin