Zunanja svetila

Ta svetila namestimo zunaj, pred hišo, na vrtu, ob bazenu, na tleh itd. Pomembno je, da so izdelana iz kakovostnih materialov, obstojna in odporna na zunanje vplive, ki jih pogojujejo vremenske razmere v različnih letnih časih. Okolica našega doma bo bolj prijetna in privlačna na pogled, če jo bomo opremili z zunanjimi svetili. Zunanja svetila so lahko tudi LED reflektorji, stoječe svetilke in svetila, ki se vgradijo. Ko opremljamo našo zunanjost doma in se tam pogosto nahajamo, jo bomo dobro osvetlili in tako bomo vidni v temi, prav tako pa tudi predmeti in prevozna sredstav, ki se nahajajo zunaj in bi utegnila biti zanimiva za tatove. Vrt je vsestransko uporaben in mnogi radi tam prirejajo rojstnodnevne zabave in vrtne veselice. Ko sprejmemo naše goste na osvetljen vrt, svetlobo iz razvetlajave popestrimo še z baklami, ki jih zataknemo v zemljo in s svečami, ki jih postavimo na mize ali pa tudi na tla. Učinek na prostor bo popoln in vsi se bodo tam dobro počutili. Včasih se zgodi, da moramo kaj postoriti ali opraviti kakšno delo zunaj in pri tem moramo imeti primerno osvetlitev.

Zuanaja svetila torej igrajo pomembno vlogo pri družinskem življenju izven hiše. Včasih se zunaj odvija tudi prijetno delo povezano s pridelanimi povrtninami in velkokrat se zgodi, da se več generacij iz hiše preseli na vrt in lušči grah, fižol ali pa čisti in reže solato. Včasih se zunaj tudi odvija kostanjev piknik, ki mora biti seveda pravilno osvetljen, da se z žaron me opečemo in da se med seboj vidimo in veselo družimo. Včasih mora nekdo izmed družine popraviti kolo ali pa avto in če ni dobre osvetlitve zvečer ali ponoči, to ni možno.

Obstajajo različni modeli , velikosti in dimenzije zunanjih svetil, ki se tudi cenovno razlikujejo. Odločiti se moramo za najboljšo rešitev in če sami nismo preveč vešči pri tem, se lahko posvetujemo glede razpoeditev svetil zunaj pri arhitektu za zunanjo opremo inprijazno nambo svetoval in poiskal za nas najboljšo rešitev. Električar nam bo namestil in napeljal zuanjo razsvetlajo in poskrbel za varnost in stabilnost. Če tega opravila nismo vešči sami, ga raje prepustimo strokovnjaku.Ni vsak človek za vse in zato si moramo med seboj pomagati in si znati prisluhniti. Pri zunanjih svetilih poskrbimoi, da bodo uporabljene žarnice varčne in da bo njihova življenska doba kar se da dolga. Včasih pride na vrtu do kratkega stika in tedaj moramo zamenjati žarnice in tudi varovalke, da ponovn ovzpostavimo delovanje toka. Zunaj lahko namestimo tudi zunanje stropne svetilke, zunanje reflektorje z ali brez senzorjev, pa tudi cestne in ulične svetilke. Če bomo dobro osvetljeni, ne bomo tarča nepridipravov in tatov in naši obiskovalci nas bodo zlahka našli. Tudi otroci se bodo ob zunanji osvetlitvi počutili varne in v dolgih jesenskih popoldnevih se bodo z veseljem igrali zunaj do večerje, po kateri bodo kar padli v posteljo.

Če želite prinesti svetlobo v svoj vrt, se odpravite v specializirane trgovine s svetili, ki jih je tudi na domačem tržišču izredno veliko in nikoli vas ne bodo razočarale.

Če ste pred nakupom vrtne cevi za vodo si preberite članek na to temo.

Druge objave:

admin