Izboljšajmo občutek našega doma s primernimi svetili

Raznovrstna stropna svetila

Pri izbira stropnega svetila bomo imeli dokaj veliko izbire. Poznamo veliko različnih stilov svetil, ki so namenjena ustvarjanju raznovrstne svetlobe. Nekatera so mišljena za ustvarjanje bolj ambientalnega občutka, druga pa za ustvarjanje funkcionalne oziroma delovne svetlobe. Najbolj zaželene pa so tri sledeče vrste:

Klasične stropne svetilke

Klasične svetilke za strop so izredno popularne. Namestimo jih na nosilec, ki ga pritrdimo na strop. Imajo veliko prednost, kar se tiče vzdrževanja – izredno preprosto jim je zamenjati žarnico. Enako preprosto pa jih je čistiti. Predvsem so mišljena za sobe z nizkimi stropi.

Vgradne svetilke za strop

Primerna svetila za naš strop
Izbira primerih svetil za naš strop je zelo pomembna.

Vgradna stropna svetila namestimo v sam strop. Tako njihova površina samo malo ali pa skoraj nič ne izstopa iz samega stropa. To pa ustvari eleganten in preprost izgled, ki je primeren za modernejše domove.

Viseča svetila za dekoracijo

Na strop lahko namestimo viseča svetila. Ta so po navadi posebej oblikovana, da izražajo določen stil in prestiž. Kljub svoji obliki nudijo močno svetlobo, ki jo lahko uporabimo v kuhinji, dnevni sobi, kopalnici ipd.

LED tehnologija predstavlja velik napredek v svetu svetil

Izbira primerih svetil za naš strop je zelo pomembna. Dandanes pa je zelo pomembno, da znižamo stroške razsvetljave prostore, zaradi visokih stroškov električne energije in ohranjanja narave. Vse to pa pa nam nudijo LED svetila. Ta uporabljajo tehnologijo ustvarjanja LED svetlobe preko polprevodnikov. S tem pa pridobimo veliko prednosti, kot so:

  • Izredno nizka poraba električne energije
  • Žarnice LED se zelo malo segrevajo med delovanjem
  • Visok nivo LED svetlobe, ki ga ustvari žarnica

Zgoraj omenjeni razlogi so dovolj, da se LED svetloba lahko uporablja skoraj povsod. Večinoma jo je možno zaslediti v avtomobilski industriji ter v osvetljevanju majhnih, srednjih in velikih stanovanjskih objektov. Na trgu pa je možno zaslediti specializirane trgovce z svetili, kot je podjetje Volino.

Druge objave:

Matej