Opremljanje doma s kakovostnimi svetili

Kako pomembna je kakovostna razsvetljava v domu, navadno opazimo, ko jo pričnemo uporabljati oziroma ko ponoči zmanjka elektrike. Pomembno vlogo igrajo tako zunanje kot notranje luči, ki jih je treba seveda primerno namestiti, obenem pa izbrati ustrezno vrsto svetila.

Na trgu lahko najdete najrazličnejša svetila za notranje in zunanje prostore. V zadnjih letih so še toliko bolj priljubljene starinske luči, ki jih najdete tudi pod kategorijo retro svetila. Nekateri menijo, da takšne luči v dom prinesejo še večjo mero topline pa tudi domačnosti.

retro svetila z nostalgičnim šarmom
Pri retro svetilih gre za uporabo trendov in slogov iz preteklosti za ustvarjanje novih luči, ki so zabavne z določenim nostalgičnim šarmom in značajem. Vsake toliko časa se zdi, da se stari dizajni vračajo v modo in tako je tudi danes z retro svetili.

Izbira primernih notranjih svetil

V notranjost svojega doma lahko umeščate različne notranje luči. Še posebej pozorni moramo biti na tiste prostore, kjer se najpogosteje nahajamo in v njih kaj pomembnega počnemo. Ni vseeno, kakšna svetila namestite v kuhinji, jedilnem prostoru, v dnevni sobi, kopalnici, niti na hodniku.

Če svoj dom prvič opremljate s svetili, je najbolje, da vam pri tem pomaga kakšen strokovnjak. To je lahko arhitekt ali pa notranji oblikovalec. Veliko dobrih in koristnih nasvetov vam lahko da tudi prodajalec v specializirani trgovini z lučmi.

Izbor retro svetil, ki predstavlja fuzijo inovacij, trajnosti in industrijske estetike. Uporaba retro svetila spremeni prostor in pokaže unikatne, umetniške kose, ki notranjim prostorom dodajo značaj.

V svoje notranje prostore ne nazadnje lahko umeščate tudi vgradna svetila, ki se pogosto izkažejo za najučinkovitejša, obenem pa dajo tudi estetsko vrednost. Za določene prostore v domu je treba poskrbeti, da so v njih različne vrste luči. To je denimo dnevni prostor. Vanj je treba umestiti glavno svetilo in luči, ki jih boste na primer uporabljali za branje. Poskrbite tudi za barvo svetlobe, ki jo bo izbrana luč vsebovala. Bela svetloba daje povsem drugačne občutke kot rumena. Slednja se najbolje obnese v prostorih, ki so namenjeni za razvajanje.

Druge objave:

Matej