Osvetlimo pomembne prostore znotraj in zunaj naše hiše

Uporaba svetil znotraj našega doma je izredno pomembna. Tako omogočimo, da je vsaka soba v našem domu še vedno uporabna, ko ni več na voljo naravne svetlobe. Poleg tega pa tako poskrbimo, da vsi družinski člani lažje opazijo možne ovire na stopniščih, prehodih, hodnikih ipd. Zidna svetila so idealna za zagotavljanje funkcionalne svetlobe v raznovrstnih predelih hiše. Obenem pa dodajo kanček osebnosti in atmosfere prostoru, kjer se nahajajo. Zaradi svoje dolge življenjske dobe in nizkega stroška vzdrževanja, pa jih lahko opazimo tudi v zunanjih prostorih, garažah, kleteh, kopalnicah in dvoriščih.

Zidne luči porabijo zelo malo električne energije

Dandanes so izredno popularne LED žarnice. Temu je predvsem tako, saj porabijo približno 90% manj energije, kot navadne halogenske žarnice. To pa jih naredi idealne za uporabo v zidnih svetilih. Ta vsebujejo LED žarnice, ki so izredno varčne. Tako jih lahko pustimo prižgane vedno ali pa večino časa, tudi ko jih ne potrebujemo. Zunanja zidna svetila pa so tudi odporna na mraz, vročino in vlago. Tako ne potrebujejo vzdrževanja, razen seveda, ko bo potrebno zamenjati samo LED ali halogensko žarnico. 

Zidna svetila
Zidna svetila so idealna za zagotavljanje funkcionalne svetlobe v raznovrstnih predelih hiše.

Možnost uporabe v različnih prostorih v nepremičnini

Zaradi svoje oblike lahko zidna svetila namestimo po različnih sobah in drugih prostorih v in okoli naše hiše ali doma. Nizka poraba energije ter vzdržljivost omenjenih svetil pa pomenita, da jih ne bo potrebno vzdrževati. Tako si zagotovimo cenovno ugodno in priročno rešitev, če želimo osvetliti prostore, kot so:

Hodniki

Hodniki so velikokrat temni, saj imajo slabo postavljene luči, ali pa jih sploh nimajo. To je tudi razlog, da če strateško in pametno namestimo luči na zid, si bomo hitro olajšali prehod čez hodnik.

Vhodi in predsobe

Ko vstopimo v predprostor našega doma, je ta lahko dokaj slabo osvetljen. Velikokrat je prva stvar, ki jo naredimo, da poiščemo stikalo za vklop luči. Če pa je ta slabo postavljena, pa bomo imeli otežen prihod v hišo oziroma stanovanje. Če pa zidne luči postavimo v predsobo, pa bomo vedno imeli vir svetlobe na voljo, ki nam bo olajšal prihod.

Večje sobe in razstavne sobe

Če bi radi razstavno sobo primerno osvetlili, je uporaba zidnih svetil zelo priporočena. Enako velja za druge večje sobe, kjer bi radi ustvarili prijetno in sproščeno vzdušje. Razstavni eksponati pa bodo preprosto izgledali odlično, saj bodo ravno prav osvetljeni, da bodo privabljali poglede gostov in drugih obiskovalcev.

Možnost različne izbire svetil

Neglede na pohištvo, barve sten in okrasitev notranjih in zunanjih prostorov, lahko najdemo različna zidna svetila, ki bodo izgledala odlično. Na straneh, kot je www.volino.si, imamo možnost izbirati med mnogimi različnimi oblikami, barvami ter stili luči za zid.

Pomembno pa je tudi, da si izberemo taka svetila, ki bodo zagotavljala primeren nivo svetlobe za prostor, kamor jih nameravamo namestiti.

Druge objave:

Matej