Naravni material za oblogo različnih površin

Kamnite obloge dodatno izolirajo naš dom

Obloge iz kamna se v notranjih prostorih večinoma uporabljajo za izboljšanje izgleda. Skrita prednost pa je ta, da nudijo izvrstno izolacijo. Tako preprečimo toploti, da bi ušla skozi razpoke v stenah, podbojih sten ipd. To pa je izredno dobrodošlo v mrzlih mesecih leta, saj se nam bodo stroški ogrevanja znižali.

Kamnite obloge so izredno vzdržljive. Tako lahko z njimi opremimo različne sobe v naši hiši ali stanovanju, če želimo dolgotrajno in učinkovito rešitev za izboljšanje estetske vrednosti. 

Kamnite stopnice dodajo neprekosljivo lepoto notranjosti naše hiše

Kamen je eden izmed najbolj vzdržljivih materialov, ki jih lahko uporabimo za izgradnjo stopnic. Poleg tega pa ima svoj unikaten izgled, ki je vedno v modi. Seveda lahko izbiramo med različnimi vrstami kamnitih stopnic. Vsaka vrsta kamna ima svoje prednosti, vendar si vse delijo sledeče lastnosti:

Kamnite stopnice
Velika prednost stopnic narejenih iz kamna je ta, da so izredno odporne na ogenj.

Kamnite stopnice je možni hitro očistiti

Kamen se z uporabo ne bo upognil, odlomil ali drugače poškodoval. Sam material pa je izredno preprosto očistiti. Priporočeno je, da izberemo premaz ali drugo zaščito stopnic, kjer je veliko prometa, če želimo, da bodo dolgo časa izgledale v vrhunskem stanju.

Notranja stena iz naravnega kamna

Kamen je odporen na ogenj

Velika prednost stopnic narejenih iz kamna je ta, da so izredno odporne na ogenj. Tako bo naša hiša bila bolj varna za uporabo, saj ne bo možnosti požara.

Preberite naslednji članek: Na kakšen način izbrati najustreznejše novoletno drevesce

Ključna prednost umetnega novoletnega drevesca je ta, da se drevesce ne posuši, da mu ne odpadejo iglice ter da ima daljšo življenjsko dobo. To pomeni, da nam ni potrebno prav vsako leto kupovati novega.

Stopnice ne bodo povzročale hrupa

Zaradi trdnosti kamna, se lahko zanesemo, da stopnice ne bodo povzročale hrupa med uporabo. Tudi s staranjem kamnitega stopnišča se ne bo sproščal hrup pri uporabi. To pa zato, ker je omenjen material izredno trd. Tako je veliko bolj odporen na raztezanje in krčenje, ki jih povzročata uporaba stopnic, starost, izpostavljenost vročini in mrazu ipd.

Druge objave:

Matej