Nujna oprema za vsakega čebelarja

Prve civilizacije so se pričele ukvarjati s čebelarstvom že tisoče let pred našim štetjem. Temu je tako, saj imamo ljudje poseben odnos s čebelami in medom, ki ga proizvajajo. Iz meda so narejena mnoga izvrstna zdravila, dodatki za prehrano ipd. To pa je razlog, da je omenjen poklic še vedno prisoten po vsem svetu. Dandanes pa imajo čebelarji veliko prednost, saj imajo na izbiro ogromno čebelarske opreme, ki jim močno olajša delo. Tako so lahko bolj produktivni, bolj varni, ter omogočijo boljše življenjske pogoje svojim čebelam.

Zaščitna jakna ali obleka nam omogoči varno manipulacijo s čebelami

Najbolj ključena oprema, ki jo pozna vsak čebelar, je čebelarska jakna ali obleka. Ta omogoča, da lahko varno poskrbimo za naše čebele, neglede na to, kaj je naša naloga. Jakna preprečuje, da bi nas čebele lahko pičile v zgornji del telesa in roke. Tako je to nujna čebelarska oprema, če želimo očistiti čebelnjak, preprečiti rop čebel, nahraniti čebele z nektarjem ipd. Seveda bomo med vsemi naštetimi in drugimi opravili potrebovali tudi zaščito za spodnji del telesa.

Škornji in rokavice zavarujejo občutljive dele našega telesa

Piki čebel v občutljive dele telesa so najbolj boleči. Skoraj vsakemu čebelarju se je že zgodilo, da se mu je čebela prikradla pod hlačnice in ga pičila v stegno. To pa lahko preprečimo s primerno čebelarsko opremo v obliki škornjev. Škornji popolnoma zavarujejo naša stopala, gležnje in meča. Tako preprečimo nepričakovane pike v spodnji del našega telesa.

Rokavice pa so enako pomembne kot škornji. Zaščita naših dlani in prstov je ključnega pomena, če fizično posegamo v čebelnjak, ker ga želimo očistiti ipd. Za vzdrževanja in oskrbo naših čebel so rokavice zelo priporočene, saj je to del telesa, ki je najbolj izpostavljen pikom.

Čebelji koridor zaščiti naše čebele pred ropom

Že dolgo časa se čebelarji na vrsto načinov spopadajo s ropom čebel, ki se lahko zgodi kadarkoli med pridelavo medu naših čebel. Koridor za čebela pa predstavlja preprosto rešitev za preprečevanja ropa in škode, ki jo rop čebel povzroči. Namestimo ga na vhod v čebelnjak, kjer dezorientira in preusmeri napadalne čebele. To pa omogoči, da se bodo naše čebele lahko hitreje in bolj učinkovito ubranile napadalca.

Čebelarske tehtnice
Zadnja leta so vedno bolj popularne čebelarske tehtnice.

Čebelarska tehtnica nam olajša oskrbo čebeljih kolonij

Zadnja leta so vedno bolj popularne čebelarske tehtnice. To pa zato, ker nam nudijo možnost vpogleda v dejansko zdravstveno stanje naših kolonij čebel. Tako lahko opazimo številne potrebe naših čebel, kot tudi njihovo produktivnost pridelave medu. Tehtnice so čebelarska oprema, ki je močno priporočena za amaterske in profesionalne čebelarje.

Blagovna znamka beescales nam ponuja vrhunske čebelarske tehtnice, ki so izredno natančne, ter omogočajo prikaz statističnih podatkov naših panjev na televizorju, pametnih napravah, spletni strani ipd.

Preberite si še naslednji članek: Osvetlimo pomembne prostore znotraj in zunaj naše hiše

Zidna svetila so idealna za zagotavljanje funkcionalne svetlobe v raznovrstnih predelih hiše. 

Druge objave:

Matej