Kakšni strešniki so priporočljivi, ko menjamo streho?

Ker moramo vsi vsaj enkrat v svojem življenju poskrbeti, da bomo imeli primerno pokrito hišo, je dobro vedeti, kateri strešniki so tudi najboljši za ta namen. Namreč, najhujše je, ko so strešniki narejeni iz slabih materialov oziroma na starokopiten način. Pa tudi, zakaj ne bi uporabili naprednejše tehnologije in si zagotovili, da so strešniki in s tem naša nova streha, iz zares vrhunskih materialov. Namreč, le vrhunski strešniki nam zagotavljajo, da bodo naše glave varne pred vsemi vremenskimi razmerami za dobo vsaj petdesetih let. V nadaljevanju bomo videli, kateri strešniki so danes najbolj uporabni, zakaj je tako in tudi kaj nam nudijo.

Kateri strešniki so najboljši, ko gre za kritje hiše, bloka, hotela itd.?

Najbolj univerzalni strešniki, ki jih danes uporabljajo za vse vrste objektov, so tisti, ki so prvič cenovno ugodni in drugič trpežni in odporni. Namreč taki strešniki obstajajo in se prodajajo na trgu že od leta 1957, le-da so ljudje do zdaj bili bolj naklonjeni staromodnim opečnatim streham, saj so le-te bile tudi največkrat na vidiku.

No, danes pa ljudje že spoznavajo, da so moderni strešniki v bistvu veliko boljši, saj zdržijo ogromne vremenske napore in preprečujejo tudi druge katastrofe. Namreč, v primeru potresa ali pa požara, so se moderni strešniki bistveno bolj odrezali, kot pa staromodni – opečnati. Namreč, sestava strešnikov danes je taka, da so le-ti bistveno lažji, kar pa preprečuje, da bi se streha ob potresih ali požarih sesula v sam objekt. To lahkost zagotavljajo že sami materiali (cink, aluminij in jeklo), ki pa so na poseben način vezani skupaj in tako sestavljajo zmes, ki je najbolj odporna proti vsem možnim vremenskim in drugim “napadom” na streho.

Omeniti je treba tudi, da so moderne strehe veliko bolj prijazne tudi za naravo. Ko je le-te potrebno obnoviti, preprosto položimo nov sloj strehe čez starega in tako stara streha ne konča v naravi, temveč še naprej deluje kot podpora za novo strešno kritino.

Druge objave:

admin