Zakup strežniškega prostora že zelo ugodno

Vsakdo, ki se danes odloča za svojo spletno stran ali celo spletno trgovino, se prej ali slej mora spopasti tudi s spletnim gostovanjem. Spletno gostovanje je najem oziroma zakup strežniškega prostora, na nekem oddaljenem mestu, ki je dostopen preko interneta. V današnjih časih se praktično nihče več ne odloča za spletno stran, ki bi jo imel na domačem strežniku. To pa je zaradi zelo različnih razlogov. Prvi razlog je nezanesljivost domačih strežnikov.

Lahko pride le do izpada elektrike, kar se rado zgodi ob kakšnih nenavadnih vremenskih pojavih. Lahko pa pride tudi do kraje, saj domači strežniki običajno niso ravno dobro varovani. Največkrat pa pride do kakšne povsem enostavne človeške napake. Zato je bolje, da delo s strežniki prepustimo profesionalcem. Za to so ustanovljena posebna specializirana podjetja, ki se ukvarjajo le s spletnim gostovanjem. Spletno gostovanje tako ne bo več v vaših rokah, zato ste lahko kot uporabnik oziroma lastnik spletne strani popolnoma brezskrbni. Posvetite se lahko povsem drugim zadevam – začetku in spodbujanju poslovanja, zagonu novega podjetja, novim idejam in tako dalje.

Spletno gostovanje se razlikuje v paketih

Ponudniki spletnega gostovanja omogočajo uporabnikom različne pakete, glede na želje in obseg zahtev uporabnika. Izbrati je mogoče različno število spletnih strani in različno zahtevne spletne strani, ki jih določen paket podpira.

Običajno izbiramo med najbolj osnovnimi (za eno enostavno spletno stran in elektronske naslove), do klasičnih paketov (ena zahtevnejša spletna stran s podatkovnimi bazami) do naprednejših paketov (spletna trgovina). Cene spletnega gostovanja so praktično zanemarljive in resnično ni nobene potrebe po varčevanju pri izbiri kakovostnega ponudnika spletnega gostovanja.

Preberite si še naslednji članek: Kaj vse lahko omogoči spletni kliping

Spletni kliping je osnova za uspešno spremljanje ugleda blagovne znamke. Moč medijskih analiz izvira iz povezovanju medijskih informacije v znanja, ki uspešno vodijo odločevalce v organizacijah skozi različne izzive poslovanja.

Minimalni mesečni stroški

Najcenejši paket znaša približno 1,5 evra na mesec in zajema eno spletno stran, 2 GB prostora na disku, neomejeno prometa in neomejeno število poštnih predalov. Najdražji paket pa znaša približno 5 evrov na mesec in podpira neomejeno število spletnih strani, neomejeno prostora na disku, prav tako ni omejitev pri prometu in pri elektronskih poštnih naslovih.
Varno spletno gostovanje, s katerim nimaš popolnoma nobenih skrbi, je za uporabnike osnova dobrega poslovanja podjetja.

Druge objave:

admin