SSL certifikati na spletni strani so namenjeni tudi varnosti

Poznavalci spletnih strani vedo, da obstajata dva osnovna stebra vsake spletne strani. To sta domena in gostovanje. V zadnjem času pa so se jima pridružili še SSL certifikati, ki jih v nadaljevanju tudi predstavljamo.

SSL certifikati so kriptografski protokol. Njihova glavna naloga je, da med spletno stranjo ter obiskovalci zagotavljajo povesem varno povezavo. Prek take strani so namreč prav vsi podatki šifrirani.

Namestitev SSL certifikata na spletno stran

Ko SSL certifikati pristanejo na spletnih straneh, se URL naslov ne prične več s http, ampak se pričnejo s https. Slednje je znak, po katerem lahko prepoznamo, da je na spletni strani nameščen tovrstni certifikat.

SSL certifikati spletnim stranem tako omogočajo najštevilčnejše prednosti, med katerimi je varnost zagotovo na prvem mestu. Še druge glavne prednosti pa so povečanje zaupnosti obiskovalcev do spletnega mesta in izboljšane pozicije v iskalniku Google. Pri tem je pomembno tudi dejstvo, da spletni brskalniki ne prikazujejo opozoril o nevarni uporabi spletnega mesta.

Vsi stebri po izjemno ugodnih cenah

Prav vsi trije omenjeni stebri, spletno gostovanje, domena in tudi SSL certifikati, se lahko po izjemno ugodnih cenah dobijo pri marsikateremu slovenskemu ponudniku. Ti so po večini na trgu znani, da jih odlikuje tradicija poslovanja, poleg tega pa so znani po številnih pohvalah zadovoljnih uporabnikov, kar je najbolj pomembno.
Ponudba omenjenih stebrov se nahaja na spletnih straneh, kjer so poleg naštetih storitev napisane tudi posamezne cene.

Sicer pa se SSL certifikati najpogosteje uporabljajo pri delovanju spletnih trgovin. Pri njih se še posebej pojavlja potreba po prenosu podatkov, ki so zaupne narave. Pri tem mislimo predvsem na osebne podatke ter številke kreditnih kartic.

Taka oblika certifikatov pa se vse bolj pogosto uporablja tudi na tako imenovanih netrgovskih straneh. Predvsem na tistih, kjer prihaja do izmenjave zaupnih podatkov preko spleta. Za vse certifikate pa velja, da se lahko pojavljajo v različnih variantah.

Med najbolj poznane SSL certifikate zagotovo sodi samopodpisani certifikat. Ta se lahko izda povsem brez preverjanj lastništva domene. Poznamo pa še DV SSL certifikat ter OV SSL in EV SSL certifikat. Za slednjega je značilno, da se izda po preverjanju organizacije v skladu z najvišjimi standardi.

Druge objave:

admin