Izdelava spletnih strani za boljšo konkurenčnost

Se tudi vi ukvarjate z dejavnostjo, pri kateri je prisotne kar nekaj konkurence?Izdelava-spletnih-strani
To pomeni, da se morate za pridobitev novih strank truditi bolj kot marsikdo drug, kar lahko dosežete na kar nekaj načinov:
– ponudite nižje cene kot konkurenca;
– pomudite boljšo kakovost kot konkurenca;
– poskrbite za večjo prepoznavnost v primerjavi s konkurenco.
Najbolje je seveda združiti kar vse ukrepe skupaj in se lotiti dobro zasnovane dolgoročne akcije, pri kateri bo zagotovo potrebna tudi izdelava spletnih strani, ki ne bodo zgolj skrbele za predstavitev vašega podjetja in njegovih izdelkov, temveč bodo dejansko pomagale pridobivati stranke. Izdelava spletnih strani je lahko namreč zasnovana tako, da vam prinese prednost pred drugimi.

Kako s premišljeno izdelavo spletnih strani poskrbeti za prednost pred konkurenco?

Spletne strani morajo dobro in v izjemno pozitivni luči predstavljati tako vaše podjetje kot njegove izdelke, predvsem pa morajo uporabnika spleta prepričati, da se odloči za naročilo oziroma nakup prav pri vas. Samohvala, v kateri poudarjate, da ste najboljši in najbolj ugodni, ne bo zalegla, saj enako trdijo tudi drugi, ki morda celo uporabljajo enake materiale in morda tudi enake proizvode. Kako naj se torej načrtuje izdelava spletnih strani? Kaj vse velja vključiti?
– Na spletni strani je dobro ponuditi konkreten izračun cen, saj se sicer uporabnikom zdi, da nekaj prikrivate. Dodajte jasen zapis, da je to redna cena, na katero se je mogoče dogovoriti še za popust, če vas kontaktirajo – in si zagotovite, da stranka stopi z vami v stik. Včasih velja tudi zagotovilo, da boste ponudili nižjo ceno, če stranka za enak proizvod pri konkurenci prejme prvotno nižji predračun.
– Če ste izdelavo spletnih strani načrtovali dovolj široko, vam z uporabo različnih orodij in modulov ni nikoli težko nanjo dodati posebnih načinov prodaje. Ste kdaj pomislili, da bi ponudili na primer spletno licitacijo vaših izdelkov?
– Redno skrbite za popuste in akcije, kajti zanje se lahko vedno najde razlog. Ljudje imajo radi občutek, da so nekaj privarčevali. Na spletni strani naj se redno pojavlja okence z obvestilom o trenutni akciji!
– Poskrbite za video predstavitve. Opis izdelkov in proizvodnje ni več dovolj. Vaša spletna stran naj vsebuje video predstavitve. Res je, da je izdelava spletnih strani zaradi snemanja in montaže posnetkov tako dražja, a se vam bo še kako obrestovalo!
In še marsikaj drugega lahko poizkusite …

Izdelavo spletnih strani pospremite z obveščanjem in oglaševanjem

Da bi si nabrali prednost, naj izdelava spletnih strani vključuje tudi različne druge vrste komuniciranja s potencialnimi strankami. Pripravite okence, kjer se te vpišejo za prejemanje e-novičk, s katerimi jih lahko obveščate o novostih in akcijah, omogočite jim, da vam sledijo na družbenih omrežjih. Ko se izdelava spletnih strani zaključi in so te pripravljene za začetek uporabe, vložite nekaj denarja tudi v oglaševanje. Odlično je, če obiskovalec vaše strani še nekaj časa po tem, ko je stran obiskal, zaradi piškotka vidi prav vaše oglase na drugih spletnih straneh, ki jih obiskuje – tako bo vsakič znova opomnjen na vašo ponudbo. Denar pa vložite tudi v optimizacijo – ko bo iskal proizvod, ki ga imate, naj čim prej naleti prav na vašo spletno stran.

Druge objave:

admin