So masivna vhodna vrata dobra izbira?

Kot je znano, vrata uporabljamo v vsakodnevnem življenju. Vrata na omogočajo dostop do bolj ali manj varno zaprtih prostorov. Vrata so nujen del vsake stavbe, saj omogočajo prehod iz zunanjega v notranje prostore ter gibanje med raznimi notranjimi prostori. Vrata morajo biti trdna, stabilna, trpežna in trajna, zagotavljati toploto in zvočno izolacijo, morajo biti estetska in prilagojena okolju v katerega so vgrajena ter morajo zadostovati raznim posebnih zahtevam uporabnikov, kot so na primer invalidi ter starejši ljudje.vhodna vrata

Privoščite si masivna vhodna vrata

Masivna vhodna vrata so posebno značilna za vhodna vrata ter prehodna vrata v stanovanjih. Najboljša vhodna vrata takega stila boste dobili pri katerem izmed slovenskih mizarstev. Prilagam vam primere enega podjetja, ki se med drugimi ukvarja tudi z izdalo takih notranjih in zunanjih vrat – http://www.markelj.com/vhodna-vrata/. Taka vrata je navadno uporabljena pri manjših domovih ljudi ali pa pri prehodu iz sobe v sobo. Nekatere hiše jih imajo tudi za vhodna vrata in takšna masivna vhodna vrata so navadno narejena iz enega hloda. Vhodna vrata so se najprej začela pojavljati na slikah Egipčanskih grobnic. Vsaka vrata so bila predstavljena kot en sam del lesa. V starih časih so ljudje verjeli, da so vrata specifično vrata do posmrtnega življenja. Zato so nekatera narejena z oblikami posmrtnega življenja.

Vrata včasih in danes

Najstarejša vrata so bila narejena iz lesa in so bila narejena za tempelj od kralja Solomona. Narejena so iz olivnega lesa, ki je bil obrobljen z zlatom. Našli so tudi 5000 let stara vrata na Švedskem. Stari Grki in Rimljani so imeli, enojna, dvojna, trojna vrata, ter drsna vrata in zložljiva vrata. Med zelo pomembnimi primeri Rimljanskih kovinskih vrat so vrata Cosmas in Damiano, ki so tudi obrobljene z bakrom. Najbolj popularna so vhodna vrata, poznamo tudi ostale vrste vrat, ki so notranja vrata, balkonska vrata in garažna vrata. Imamo tudi hitrostna vrata, ki so uporabljajo posebno v industrijah, kjer imajo takšna vrata velik pomen pri hitrosti produkcije. Takšna vrata se narejena, da lahko prestanejo veliko število odprtji. Navadno jih na letno zmorejo več kot 200.000 in so tudi enostavna za čiščenje.

Ko že govorimo o vratih, pa si preberite še o tem, kako pred pretirano svetlobo zaščiti svojega jeklenega konjička s senčniki za avto.

Druge objave:

admin