Vsak poklic zahteva drugačen delovni stol

Delovni stoli so pomemben del vsake pisarne, delavnice ali obrtniškega objekta. Vsak poklic zahteva svoj ti stola, saj se vsak poklic opravlja na drugačen način. Če želimo, da se bodo naši zaposleni v svojem delovnem okolju počutili dobro, moramo poskrbeti, da bodo primerno sedeli.

Le primerni delovni stoli skrbijo za zdravje delavcev, kar pomeni, da delavci ne bodo trpeli zaradi bolečin v križu in ne bodo ostajali doma na bolniški.

Pisarniški delovni stoli

Udobni delovni stoli za pisarno morajo ustrezati najvišjim ergonomskim zahtevam, saj moramo maksimalno poskrbeti za hrbtenico osebe, ki sedi. Dober stol, ki je bil večkrat testiran bo poskrbel, da si med delom ne bomo poškodovali hrbtenice ter da se ne bomo držali upognjeno nas računalniško tipkovnico.

Dobri pisarniški delovni stoli skrbijo tudi za hrbte in trebušne mišice. Ko se človek na stolu pravilno zravnano drži, ne obremenjuje svojega hrbta ampak si pomaga z mišicami. To je tudi cilj zdrave hrbtenice, da ima vse mišice primerno ojačane in trdne.

Delovni stroji za frizerske salon

Nekateri poklici pa zahtevajo malce drugačne delovne pogoje. V frizerskem saloni morajo biti delovni stoli popolnoma drugačni, kot tisti ki jih srečamo v klasičnih pisarnah. Čeprav so frizerji večinoma časa na nogah, morajo imeti primeren delovni stol, na katerega se lahko usedejo ko morajo striči lase. Takšni delovni stoli so mahni in imajo naslonjala. Tako jih lahko brez težav spravimo pod pult.

Delovni stoli so navadno nameščeni na praktična kolesca, ki nam omogočajo, da stol peljemo tja kamor si želimo. To lahko storimo tudi sede, kar je zelo priročno za hitro pomikanje po delovnemu prostoru.

Na spletu lahko najdemo ogromno različnih ponudnikov pisarniških ter ostalih delovnih stolov. Vsak stol je natančno opisan, kar nam omogoča, da sami brez pomoči prodajalca izberemo delovne stole, ki bodo primerni za naše potrebe.

Druge objave:

admin