3 razlogi, zakaj so toplotne črpalke dobra naložba

Toplotne črpalke se v zadnjih letih hitro širijo v domove, saj vse več ljudi odkriva njihove številne prednosti. Še posebej pogoste so toplotne črpalke postale v vročih podnebjih, kjer so zaradi svoje učinkovite klimatske moči v kombinaciji z zmožnostjo obvladovanja zmerno blagih zim kot nalašč za celoletno udobje.

Vgradnja toplotne črpalke je odlična naložba tudi za naslednjo namestitev klimatske naprave oz. ogrevanja. V nadaljevanju navajamo tri pomembnejše razloge, zakaj bi morali toplotno črpalko postaviti na vrh vašega nakupovalnega seznama, ko gre za zagotavljanje udobja v vašem domu vse dni v letu.

1. Toplotne črpalke delujejo kot grelniki in klimatske naprave 

Zaradi osnovnega delovanja je toplotna črpalka dobra naložba, saj v eni enoti poskrbi kar za dve vprašanji udobja: ogrevanje in hlajenje. To pomeni, da vam poleg klimatske naprave ni treba kupiti ločenega grelnika, kot je na primer peč. Toplotna črpalka tudi prihrani prostor in zagotavlja udobje, ki ga pri drugih sistemih ne boste našli.

2. V načinu ogrevanja so toplotne črpalke zelo energetsko učinkovite

Čeprav imajo toplotne črpalke včasih nekaj težav z zagotavljanjem toplote pri ekstremno nizkih temperaturah (ki pa jih v Sloveniji že dolga leta ni bilo), imajo v primerjavi s sistemi, ki uporabljajo gorivo, kot so peči, vrhunsko energetsko učinkovitost v načinu ogrevanja. 

Ogrevanje s toplotno črpalko bo vaš dom spremenilo v toplo in varno zavetje

Peči morajo namreč za ustvarjanje toplote porabiti gorivo, toplotne črpalke pa v primerjavi z njimi porabijo le majhno količino električne energije za pogon mehanskih komponent, da bi prenesle toploto. Različne študije kažejo na to, da lahko štiričlanska družina, ki zamenja peč s toplotno črpalko, prihrani kar do 30 % stroškov ogrevanja v zimskem času.

3. Vaš dom je s toplotno črpalko še bolj dragocen

Zaradi vse večje priljubljenosti toplotnih so le-te dragocen dodatek v vaš dom. Prednosti doma z že nameščenim energetsko učinkovitim, varnim in prostorsko varčnim sistemom ogrevanja in hlajenja mu dajejo prednost pred domovi, ki nimajo nameščene toplotne črpalke.Toplotne črpalke imajo še številne druge prednosti, med katerimi sta večja varnost in nadzor vlažnosti. Za nadaljnje branje vam priporočamo https://www.atlas-trading.si/toplotne-crpalke.

Druge objave:

Matej