Statement ogrlice, ki kradejo pozornost

Veste, kaj so statement ogrlice? Gre za nakit, ki ga takoj opazimo zaradi njegove posebnosti in velikosti, torej za modni dodatek, katerega namen je dosežen, kadar takoj »zbode v oči«. In zakaj je tako priljubljen? Ker lahko z njim v hipu popestrimo svoj videz. Tudi takrat, kadar imamo na sebi povsem preprosta oblačila, na primer enostavno črno obleko ali hlače iz džinsa in belo bluzo, statement ogrlice poskrbijo, da smo videti modno urejeni.Statement ogrliceIn še nekaj: tudi če večkrat oblečete isto obleko, tega nihče niti opazil ne bo, če jo boste vsakič kombinirali z drugačno statement ogrlico.

Kako nositi statement ogrlice

Velike in posebne ogrlice so primerne za ženske vseh starosti in vseh stilov oblačenja, vendar pa mora biti garderoba, ki jo kombiniramo s takšno ogrlico, nevpadljiva. Najbolje si je torej nadeti preprosta oblačila in se izogibati vzorcem, saj smo lahko sicer hitro videti brez okusa oziroma »kičasto«. Ker je že ogrlica sama običajno pisana, ima svetleče elemente, velike in čokate dele, naj prevzame tudi vlogo glavnega modnega dodatka. To pomeni, da naj bodo tudi čevlji in torbica manj vpadljivi oziroma bolj preprosti. Vsekakor pa k statement ogrlici zelo pazljivo kombinirajte drug nakit – če niste prepričani, ali se zraven podajo še uhani in zapestnice, jih raje pustite doma, prav tako pa si ne spenjajte las z vpadljivimi lasnimi zaponkami.

Pestrost materialov

Statement ogrlice so namenjene vzbujanju pozornosti in vsekakor morajo pritegniti poglede, zato se zanje uporabljajo najrazličnejši materiali. Lahko so iz plastike, stekla, lesa, kamenčkov, bleščic, biserov, volne, filca, različnih kovin, čipke, blaga … Pogosto se k osnovnemu materialu kombinirajo razni drobnejši delčki iz narave ali reciklirani izdelki, zato ni nič nenavadnega, če se v ogrlici znajde tudi kakšna polžja hišica ali školjka, morda pa celo kakšen droben zobnik, ki je bil prvotno namenjen uri. Pri statement ogrlicah ni meja – bolj kot so domiselne in bolj kot so nenavadne, hitreje dosežejo svoj namen.
Ker ni omejitev glede kombinacij in materialov, lahko stetement ogrlice izdelate tudi sami. Nenazadnje ni potrebne veliko umetniške žilice, da sestavite nekaj različnih koščkov povsem v skladu s svojo domišljijo. In ker pri statement ogrlicah tudi simetrija ni niti malo potrebna, bo delo še lažje oziroma boste lahko elemente poljubno dodajali, odstranjevali in prestavljali, dokler nazadnje ne dobite statement ogrlice v podobi, ki vam je všeč, in je povrh vsega še povsem unikatna.

https://www.youtube.com/watch?v=ByAfhW0uU4M

Druge objave:

admin