Zakaj nosimo zapestnice?

Skozi zgodovino so ljudje nosili zapestnice zaradi mnogih razlogov. Nekateri so jih nosili zaradi prepoznavnosti plemena kateremu so pripadali. Drugi razlogi za nošenje zapestnice so bili zaradi udeleževanja pri raznih ritualih. Bolj razvite stare kulture pa so bile znane po tem, da so ljudje z njimi kazali socialni status. Vse to je vodilo do razvoja različnih zapestnic, ki se uporabljajo za zaščito, srečo, uspešnost kot tudi za dodatek k opravi.

Zapestnice za moške in ženske so se razvijale vzporedno. Danes poznamo mnogo različnih vrst, ki jih lahko nosimo za izražanje osebnega stila ali pa zaradi bolj spiritualnega namena.

Katera zapestnica je prava za nas?

Ob vseh stilih in oblikah današnjih zapestnic je težko najti tisto, ki bi nam najbolj ugajala. Zapestnice za moške in ženske poznamo v različnih stilih izmed katerih je vsak prikrojen za izražanje naše osebnosti. Ne rabimo imeti samo ene najljubše, saj ob vseh vrstah in cenovnih razredih si lahko omislimo jih tudi več. Poleg tega jih nosimo brez problema, saj ne potrebujemo nobenih dodatkov, da izgledajo dobro na nas.

Poglejmo si kakšne vrste zapestnic si danes lahko izberemo:

 • Anchor
  Trenutno zelo popularen stil, saj jih lahko namestimo na roko s preprostim pripenjalnim mehanizmom »anchor« oziroma s sidrom. Obstajajo izvedbe za moške in ženske, vendar svetujemo, da pri nakupu se pozanimamo o materialu izdelave. Take zapestnice so lahko plastične, gumijaste, narejene iz usnja in pa tudi umetnih materialov. Največja prednost je, da jih lahko nosimo vsak dan in tudi za posebne priložnosti.
 • Klasični
  Klasične zapestnice so najbolj razširjene, saj jih lahko nosimo s katerokoli obleko. Lahko so narejene iz kovine, kot tudi koži bolj prijaznih materialov, kot je umetno usnje. Največja prednost je, da jih lahko nosimo ne glede na okolje v katerem se nahajamo, saj vedno izgledajo odlično.
 • Charm
  Zapestnice stila Charm so izredno popularne. Lahko so okrašene z raznimi dodatki, ki izražajo kaj nam je najbolj pomembno v življenju. Velikokrat so opremljene s posebnimi kamni in simboli, ki prinašajo srečo.
 • Bangle
  Soliden obroč, ki jih samo nataknemo na roko. Povečini so take zapestnice ozke oblike in so lahko okrašene z kamni ali drugimi materiali.

Zaključek

Ko izbiriamo svojo zapestnico, ki jo bomo nosili vsak dan, si vzemimi čas in se vprašajmo po naslednjih točkah:

 • Kolikokrat na teden jo mislimo nositi?
 • Ali želimo, da izraža naš osebni stil?
 • Kje bi se radi z njo pokazali?

Na izbiro bomo skoraj vedno imeli zapestnice, ki so brezčasne in imajo obliko, ki bo tudi več deset let ostala modna. Po drugi strani pa imamo preproste zapestnice, ki samo izražajo naš osebni stil ali trenutno počutje. Ni nobene potrebe, da se osredotočimo na nakup samo enega primerka, saj imamo lahko več zapestnic v naši garderobi in jih menjamo po želji.

Preberite si naslednji članek o serumu za rast trepalnic, ki se imenuje Lux-factor serum.

Druge objave:

admin