Uhani kot modni dodatek

Smo pred težko izbiro
Iščemo nove uhane? Znano je dejstvo, da so diamanti najboljši prijatelj vsake ženske, vendar modne navdušenke rade eksperimentirajo tudi z modnimi dodatki, ki ne povzročijo » luknje« v denarnici. Uhani predstavljajo enega najbolj priljubljenih kosov nakita, vendar izbira novih marsikomu predstavlja veliko težavo.uhaniUhani so običajen kos nakita. Prvotno so jih nosili le kot nakit za uho, kar bi jim po imenu sodeč tudi prisodili. Vendar pa jih danes v različnih oblikah najdemo tudi na drugih delih telesa. Tako se je tudi njihovo poimenovanje v takšnih primerih prilagodili oziroma spremenilo v »piercing«.
Uhani so nakit, ki ga nosijo tako moški kot ženske, vendar nežnejši spol v tem prevladuje. Zavarovani so bodisi z luknjo v ušesu ali pa so s sponko (clipom) pritrjeni na ušesno mečico.

Materiali, ki se uporabljajo

Izdelani so lahko iz različnih materialov, kot so kovina, les (leseni uhani so pravi hit v eko modnem svetu), plastika, tudi iz kosti in drugih trdnih materialov, ki se danes uporabljajo za njihovo izdelavo. Njihovi sestavni deli so lahko iz skoraj katerega koli materiala, vključno iz stekla, dragih kamnov, školjk, biserov in tekstila.
Uhani (https://www.lideja.com/uhani.html) se razlikujejo po velikosti, barvi in obliki. Lahko so majhni ali pa veliki. Tudi teža igra pomembno vlogo, saj težki uhani lahko povzročijo dolgotrajne posledice ušesni mečici in jo raztegnejo.

Uhani imajo svoj pomen

Kaj točno pomenijo uhani vsakemu posamezniku je težko predstavljivo. Za vsakogar imajo preprosto drugačen pomen. Nekateri jih nosijo zaradi mode, spet drugi pa kot simbol verskega ali osebnega značaja. Kaj točno torej uhani komu pomenijo, je za vsakogar njegova osebna odločitev. Pogosto je v igri samo dnevno počutje in že se bo oseba odločila za povsem drug okrasek.
V povprečju so uhani tista vrsta nakita, ki ga ženske pravzaprav najraje nosijo. Verjetno zato, ker so neposredno izpostavljeni in največ povedo o osebi, ki jih nosi. Veliko žensk z izbiro nakita izkazuje tudi, kakšna je njihova samopodoba. Pogosto prekrito ali povsem nezavedno.
Zvrst izbranih uhanov nakazuje ali je oseba resna, razigrana, ustvarjalna ali morda religiozna. Karkoli nekoga spodbudi, da jih nosi, je njegova pravica in seveda osebna odločitev. Seveda pa je potrebno vedeti, da je za opazovalca, mimoidočega, partnerja ali sodelavca, lahko neka izbira v določenem trenutku tudi moteča, čeprav je bil namen morda dober in ne provokativen.
Vse kar denemo nase, tudi uhani spadajo v to, lahko pozitivno vpliva na nas ali pa povzroča nejevoljo bližnjim. Ampak na koncu vedno šteje tisto, kar mi čutimo in če je to dobro počutje, je to zgolj dodatni plus. Uhani so torej odločitev vsakega posameznika in če jih radi nosimo, si pri izbiri ne postavljajmo pretiranih ovir.

https://www.youtube.com/watch?v=hXQvllMRfTk

Druge objave:

admin