Depilacija nog, je danes tako kot obisk frizerja

Eden od delov človeškega telesa, ki je najbolj poraščen so naše noge. Predvsem ženska populacija si ne predstavlja da bi okoli hodile z poraščenimi nogami. Roko na srce, tudi moški malo čudno pogledamo ko vidimo žensko, oprostite izrazu, z kosmatimi nogami.Zato ni nič nenavadnega da je ravno depilacija nog najbolj razširjena vrsta odstranjevanja dlak na človeškem telesu. Depilacija nog ni omejena le na en način odstranjevanja, saj si dlačice na nogah lahko odstranimo na več načinov. Najbolj poznano je še vedno britje nog. Tu se največkrat uporablja britvica ali brivnik, vendar pri tej metodi dlačice dokaj hitro zrastejo nazaj.

depilacija

Za tiste ki se ne bojijo depilacijskega voska in trakov ter bolečine, depilacija nog z voskom pravšna izbira. Takega načina depilacije pa naj se po mnenju strokovnjakov, ne poslužujejo ljudje z krčnimi žilami. Vse pogosteje pa se predvsem v trgovinah ter tudi na spletu pojavlja prodaja t.i. epilatorjev.

Depilacija nog pa je lahko tudi drugačna. Nekatere ženske se zaradi močnejših dlačic in večje poraščenosti odločajo za lasersko depilacijo oziroma lasersko odstranjevanje dlačic. Povpraševanja in zanimanja za tovrstno storitev pa je iz leta v leto več. Glede na številne ponudnike je tudi vrst laserjev veliko. Za katerega se boste odločili je vaša osebna stvar, vsekakor pa dobiti in poiščite mnenja tistih, ki so se tega že posluževali. Tak način depilacije pa je za vašo denarnico lahko kar precejšen zalogaj. Zakaj? Laserska depilacija nog je namreč učinkovita šele z nekaj terapijami, v povprečju to pomeni od 6 do 12 terapij. Cena za posamezno terapijo pa se giblje od 150 do 500€.

V zadnjem času, saj vendar nismo več v srednjem veku, je depilacija nog vedno bolj popularna tudi pri moških. Še vedno se najpogosteje tega poslužujejo predvsem športniki kot so plavalci ter kolesarji, ki si dlake na nogah odstranijo zaradi doseganja boljših tekmovalnih rezultatov. Vse večkrat pa si moški noge depilirajo ali pobrijejo zaradi samega lepšega estetskega videza.

Preberite si tudi naslednji članek: Epilacija omogoča precej bolj dolgoročne učinke

Druge objave:

admin