Epilacija omogoča precej bolj dolgoročne učinke

Precej pogosta težava moških pa tudi žensk je prekomerna poraščenost. Gre za estetsko težavo, ki ima ne nazadnje lahko tudi precej negativen vpliv na samozavest. Dejstvo pa je, da so konvencionalne metode odstranjevanja dlak, kot sta britje ter voskanje, lahko precej neprijetno pa tudi zamudno opravilo. Slaba plat je tudi ta, da so učinki oziroma rezultati precej kratkoročni.

Nekateri so mnenja, da je edina prava alternativa za odstranjevanje dlak lasersko odstranjevanje dlak. To deluje tako, da se svetlobna energija laserja v dlačnem mesičku spremeni v toplotno energijo. Slednje pa uniči dlačni mesiček. Tkivo okoli dlačice ostane povsem nepoškodovano. Pri tem pa je mesiček dlake za vedno uničen.

Najprimernejši čas za odstranjevanje dlak z laserjem je jesen

Morda menite, da letni časi nimajo prav nobene povezave z odstranjevanjem dlak s pomočjo laserja. V resnici pa temu ni čisto tako. Strokovnjaki priporočajo, da je najbolj ustrezen čas za začetek takšne terapije jesen. Vse terapije se namreč lahko v miru izvedejo do začetka poletja, torej pred začetkom močnejšega UV sevanja in porjavitve kože.

Kako deluje lasersko odstranjevanje dlak?

Ključnega pomena je seveda tudi to, da se lasersko odstranjevanje dlak izvaja na povsem očiščeni ter obriti koži. Učinek svetlobnega pulza zmore uničiti samo tiste dlake, ki so v tako imenovani aktivni fazi. To je v fazi rasti. Slednje pa je tudi največji razlog, zakaj je potrebnih več terapij, da lahko povsem učinkovito odstranimo dlačne korenine.

Za trajnejše rezultate je primerna tudi epilacija

Ker epilacija prav tako omogoča tudi odstranjevanje korenine dlačic, koža lahko ostane dlje časa gladka, sploh v primerjavi z depilacijo. Za ponovno rast dlačice v povprečju potrebujejo okoli štiri tedne. To pomeni, da lahko toliko časa uživate v brezskrbnosti. Dlake, ki vam bodo zrasle po epilaciji, so v primerjavi s tistimi po depilaciji bolj tanke, svetlejše in ne nazadnje tudi manj številčne.

Poraščen moški hrbet
Epilacija je trajno odstranjevanje dlak na obrazu in telesu

Ključna prednost, ki vam jo lahko ponudi epilacija, je tudi to, da jo lahko izvajate sami doma. Uporaba epilatorjev in laserskih odstranjevalcev dlak je povsem varna ter neboleča, zato lahko pozabite na kakršne koli morebitne težave. Dobro je vedeti še to, da se na trgu lahko kupijo tudi takšni epilatorji, ki so posebej zasnovani za odstranjevanje dlačic na obrazu.

Druge objave:

admin