Akumulatorske kosilnice na nitko za različne zelene površine

Ste že posejali svojo trato? Potem morate vedeti, da boste od zdaj naprej morali občasno poskrbeti zanjo, seveda v kolikor želite lep in urejen videz. Skrb zanjo ni težka, saj lahko v resnici z bolj ali manj pogostim zalivanjem, rednim gnojenjem in občasnim prehodom s kosilnico dobite zelo zdravo in lepo zeleno površino. Odlična kosilnica, ki je hkrati zelo učinkovita in enostavna za uporabo, ter vam lahko služi kot pravšnja pomoč pri tem, je akumulatorska kosilnica na nitko.

Težava pa morda nastane, ko morate kupiti kosilnico. Namreč, na trgu so zelo različne kosilnice, z različnimi funkcijami, možnostmi in lastnostmi. Tako se je morda težje odločit. Vendar pa je odločitev veliko lažja, ko določimo lastne potrebe in želje. Obstaja več vrst in vsaka od njih je zasnovana za delo na travniku z določenimi lastnostmi.

Električne kosilnice manj onesnažujejo okolje.

S prihodom pomladi je prišla tudi potreba po košnji trave na osebnih zelenicah. Najboljši način za to je z zmogljivo kosilnico. Z akumulatorsko kosilnico na nitko lahko prosto odstranjujete plevel in kosite travo tudi tam, kjer ni elektrike, hkrati pa ne bo hrupa in izpustov kot pri bencinskih modelih. Je predvsem kosilnica za tiste, ki ljubijo kompaktnost in okretnost. Ta naprava ima ustrezni širino reza, zaradi česar je primerna tudi za obdelavo površine s cvetličnimi gredicami.

Glede ustreznosti bi seveda lahko na dolgo in široko razpravljali, kajti najbolj ustrezna kosilnica je tista, ki popolnoma ustreza našim pričakovanjem in potrebam. Potrebe pa se razlikujejo glede na teren oziroma zelenico, katero kosimo. Ali je velika, majhna, ravna, pobočja, ipd. Seveda bo vse to vplivalo na kasnejšo izbiro. Razlikujejo pa se posledično tudi po ceni. Seveda ne pomeni, da je najdražja tudi najboljša. Najboljša je tista, ki bo imela potrebne lastnosti, da zadovolji naše zahteve. Potrebno je poiskati kosilnico, ki bo ustrezala tako zahtevam kakovosti in učinkovitosti, kakor tudi finančnim zmožnostim.

Pri izbiri lahko upoštevamo tudi mnenja uporabnikov, lahko morda povprašamo za nasvet tudi prodajalca. Kar je navsezadnje tudi odlična priložnost, da najdemo najbolj primerno.

Kosilnice so pravzaprav že nujna vrtna oprema in za urejeno zelenico se bomo morali tudi nekoliko potruditi. Seveda je v prvi vrsti pomembna košnja, kasneje še gnojenje, prezračevanje, ipd. Brez košnje pa nikakor ne gre. Gre za nujen opravek, od katerega je odvisen videz naše zelenice. In nekaterim je ta opravek sprostitev, medtem, ko ga drugi vidijo kot neprijetno opravilo. Pa vendar, za ene in druge je vsekakor lažje, če imajo ustrezno opremo – v našem primeru, kosilnico. Je morda prav akumulatorska kosilnica na nitko vaša izbira?

Druge objave:

Matej