Oskrbimo večje travnike z motorizirano kosilnico

Hitrejša košnja s pomočjo močnega motorja

Največja prednost samohodnih kosilnic je ta, da ne zahtevajo od nas, da jih porivamo po travniku. Tako ne potrebujemo uporabljati fizične sile, saj motor poganja kosilnico. Tako ni pomembno, kako velik je travnik, saj lahko hitro pokosimo travo brez velikega napora.

Večina navadnih kosilnic je primernih za košnjo po ravnih površinah. S samohodno kosilnico pa lahko poskrbimo tudi za travo in plevel, ki raste na pobočjih in strminah. Sama izkušnja vožnje pa je podobna, kot če bi vozili počasen avtomobil. Tako, da je uporaba samega stroja tudi zelo zabavna. Nanj pa lahko tudi namestimo mulčer, ki nam omogoča, da ob košenju tudi pognojimo travnik. Tako bo zemlja in tudi trava ohranila svoje zdravje, saj ne bomo uporabljali umetnih gnojil, pospeševalcev rasti in raznih kemikalij.

Hitrejša košnja s pomočjo močnega motorja
Večina navadnih kosilnic je primernih za košnjo po ravnih površinah.

Mulčerji nam pomagajo ohraniti zdravje zemlje

Med košenjem se vršički trave nabirajo na tleh. Te pa sčasoma izpustijo iz sebe hranila. Ta hranila so naravna, saj se v mulčerju nabirajo samo organski ostanki rastlin, ki so na našem travniku. Ta pa so:

Dušik je nujno potreben element za zdravo travo

Dušik je nujno potreben za ohranjanje zelenega travnika. Zemlja bogata z dušikom spodbuja rastline, da se razvijajo. Tako bo trava čudovite zelene barve ter zelo gosta.  Čeprav se dušik nahaja v naši atmosferi v neverjetno velikih količinah, ga rastline ne morejo uporabiti. Dodati ga moramo z gnojili ali drugimi hranili v samo zemljo. To pa najlažje storimo z mulčerji, saj pobirajo vršičke pokošenih rastlin, ter jih razpodelijo po površini zemlje. Tako se iz ostankov izločijo bogata hranila, ki bodo obogatila zemljo.

Preberite tudi nasvete za izbiro traktorja, v katerem je izpostavljen Lovol traktor.

Druge objave:

Matej