Namestitev zunanjih svetil za pravljično vzdušje

Kam namestiti zunanja svetila, da bodo pravilno delovala?

Preden se sami lotite namestitve zunanjih svetil, najprej preverite, kakšno kvadraturo želite osvetliti. Odločite se, ali naj zunanja svetila pokrivajo zgolj najbližjo okolico hiše, ali naj svetloba sega še dlje? Odločite se tudi o višini osvetlitve. Obenem razmislite tudi o sami jakosti. Pri elegantni osvetlitvi je pomembno, da je svetloba dovolj močna, da vidimo, kje hodimo. Obenem pa nas med hojo ne sme motiti ali celo oslepiti.

Pravilna namestitev solarne svetilke za močno svetlobo

Pravilna lokacija solarnega svetlobnega telesa vpliva na jakost svetlobe. Bolj, kot je solarna svetilka čez dan izpostavljena sončni svetlobi, močnejša bo njena svetloba ponoči. V kolikor imate naokoli hiše samo senco, a želite imeti nameščene solarne svetilke, je to tudi izvedljivo. Na streho ali na ograjo namestite dislocirane fotovoltaične plošče, katere z žicami povežite s svetilkami. Na ta način boste brez električne napeljave osvetlili tudi bolj zasenčene dele okolice hiše.

Preden se sami lotite namestitve zunanjih svetil, najprej preverite, kakšno kvadraturo želite osvetliti.

S svetili do zanimivih podob

Z malo domišljije lahko uporabite različne postavitve v obliki predmetov ali živali, da popestrite okolico. Namen bo tako dekorativen, kot tudi uporaben. Nekateri tako postavijo smerokaze od začetka dvorišča do vhoda ali pa ustvarijo kakšen smešen obraz, s katerim nasmejejo mimoidoče.

Različni tipi solarnih luči

Obstajajo različni tipi in stili solarnih luči za osvetlitev okolice. Izberete lahko med:

  • Lučkami za osvetlitev poti,
  • Dekorativnimi lučmi,
  • Reflektorji.

Preberite si še naslednji članek: Nujna oprema za vsakega čebelarja

Dandanes pa imajo čebelarji veliko prednost, saj imajo na izbiro ogromno čebelarske opreme, ki jim močno olajša delo.

Lučke za osvetlitev poti 

Izberete lahko na primer lučke za osvetlitev poti. To so manjše in ožje lučke na stojalu, ki jih potisnete v tla. Z njimi poskrbite za nežno pridušeno svetlobo na poti kjer vsakodnevno hodite.

Ne premajhna in ne prevelika, ampak ravno prava izbira zidnih svetil za notri, za zunaj, za vsak okus in za vsak žep. Preberi več …

Druge objave:

Matej