Izkoristimo vožnjo z avtom za polnjenje telefona

Skoraj vsakemu izmed nas se je že zgodilo, da se nam je izpraznil mobilni telefon med vožnjo. Tako postanemo nedosegljivi za nujne klice naše družine, prijateljev ali službe. To je še posebej nadležno pri daljših vožnjah. Res je, da je ena izmed rešitev za tako situacijo, če uporabimo power bank. Najbolje pa je, če uporabljamo avtomobilski polnilec za telefon. Tako lahko brezskrbno usposobimo naš mobitel do delujočega stanja, tudi če je popolnoma izpraznjen. Sam polnilec pa je preprosta naprava na katero lahko priklopimo tudi več mobitelov.

Brez prekinjenih klicev

Z uporabo avtomobilskega polnilca za mobitel bomo lahko vedno med vožnjo poskrbeli, da bo naš mobi deloval brez težav skozi cel dan. Tako bomo dobili navado, da imamo vedno priklopljen mobi na polnilec, ko se vozimo. Tako zmanjšali možnost, da bi s seboj vzeli mobi, ki ima skoraj popolnoma izpraznjeno baterijo. Obenem pa bomo tako z zanesljivostjo opravljali in prejemali telefonske klice.

Večina modernih vozil ima že vgrajene USB vhode, kamor lahko priklopimo različne mobilne naprave. Veliko število avtomobilov pa še vedno potrebuje namenski avto polnilec za telefon za polnjenje mobijev, prenosnikov, tablic ipd. 

USB tehnologija za polnjenje različnih naprav

Z avto polnilcem za mobi nismo omejeni samo na uporabo pametnih telefonov. Univerzalna USB tehnologija nam omogoča, da priklopimo tudi druge naprave. Tako brez težav na USB polnilni vhod priklopimo bluetooth zvočnik, MP3 predvajalnik, prenosni radio ipd.

Na spletni strani www.gizzmo.hu pa lahko zasledimo avtomobilske polnilce za telefon, ki lahko polnijo tudi več naprav hkrati. Primerni so za družinska in druga potovanja, kjer imamo v vozilu več mobilnih naprav.

Brezžično polnjenje med vožnjo

Vedno več brezžičnih polnilcev je možno kupiti tudi za naše vozilo. Tehnologija Qi omogoča, da akumulator naše naprave napolnimo brez uporabe kablov. Seveda moramo poskrbeti, da je naša naprava kompatibilna z Qi tehnologijo, ki je standard za brezžično polnjenje. Najnovejši Android in iOS mobiji imajo to tehnologijo že vgrajeno. Nekatere druge telefone pa je možno nadgraditi z zamenjavo pokrova ali ohišja.

Bolj varna vožnja

Med vožnjo je vedno priporočljivo uporabljati pametni telefon, ki ga ne potrebujemo držati v rokah. Za to je najbolje uporabiti poseben nosilec, ki ga lahko namestimo na steklo, armaturno ploščo ali hladilne reže za klimo.

Uporaba nosilca in avto polnilca je odlična kombinacije za bolj varno vožnjo. Tako se lahko pogovarjamo med vožnjo, naša naprav pa se medtem polni. To pa pomeni, da lahko tudi popolnoma izpraznjen mobi hitro usposobimo v našem vozilu.

V vsakem primeru je izredno pomembno, da se osredotočimo na vožnjo, ko bomo na cesti. Tako bomo poskrbeli za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu.

Druge objave:

Matej