Napolnimo svoje mobilne naprave, ko smo na poti

Ko se znajdemo na poti, imamo lahko dostikrat težave z elektronskimi napravami. Temu je tako, saj jim dokaj hitro zmanjka električne energije. To je še posebej težava takrat, ko nismo blizu električnega omrežja, saj nimamo možnost, da bi naš pametni telefon, tablico ali drugo napravo ponovno napolnili. Na srečo obstaja odlična rešitev, ki ji pravimo powerbank. To je majhna baterija, ki ima v sebi shranjeno ogromno električne energije in je namenjena polnjenju različnih mobilnih naprav. Poglejmo si nekaj njenih glavnih prednosti in značilnosti.

Kaj točno je powerbank?

Najbolj enostavna definicija powerbanka je ta, da je to prenosna baterija, ki lahko sprejema in oddaja električno energijo. Ima USB vhod in enega ali več USB izhodov. Večinoma se uporablja za polnjenje pametnih telefonov, saj jim lahko hitro in nepričakovano zmanjka energije, ko jih uporabljamo na terenu.

Powerbank nam omogoči, da ne potrebujemo vtiča za elektriko, da ponovno napolnimo svoje mobilne naprave. Tako jih preprosto vtaknemo v USB izhod in že polnimo svojo tablico, navigacijo, telefon in drugo računalniško tehnologijo.

Res pa je, da moramo tudi powerbank napolniti, saj se s polnjenjem drugih naprav počasi izprazni. V tem primeru pa potrebujemo drug powerbank ali pa dostop do električnega omrežja.

Različna tehnologija polnjenja

Vsak powerbank je po svoje drugačen. Lahko se razlikujejo po moči akumulatorja, izhodih za polnjenje in dodatnih funkcijah. Moramo pa poznati vrsto akumulatorja, saj je od tega večinoma odvisna cena in življenjska doba same naprave. Tako poznamo:

  • Standardni akumulator

Večina powerbankov uporablja Litij-ionsko baterijo ali akumulator. Temu je večinoma zaradi tega, ker je kapaciteta moči dosti večja, vendar take naprave skozi starost izgubijo maksimalno kapaciteto polnjena.

  • Nadstandardni akumulator

Litij-polimerski akumulator je višjega ranga in tudi dražji. Slabost je, da ima slabšo maksimalno kapaciteto polnjenja, kot litij-ionski, vendar je naprava veliko bolj vzdržljiva.

V resnici ni tako pomembno, katero vrst powebanka uporabljamo, saj ga lahko uporabimo več stokrat preden se opazijo znaki poslabšanja moči.

Napajanje prek sonca

Powerbank je tudi možno polniti s svetlobno energijo, vendar moramo kupiti izrecno tak model, ki to podpira. Taki powerbanki so odlični, če se za dalj časa odpravljamo v naravo ali kam drugam, kjer ni električnega omrežja.

Drugače pa je vsak powerbank dober za večino opravil. Pozorni moramo biti na maksimalno kapaciteto baterije ter število izhodov. Najboljšo ponudbo za omenjene naprave bomo našli na spletni strani www.wayteq.si, kjer imamo na izbiro tudi pametne telefone različne dodatke.

Napolni svoj telefon kjerkoli in kadarkoli. Polnilec za telefon za avto lahko uporabiš za polnjenje v avtomobilu, avtodomu, tovornjaku ali na čolnu. Preberi več …

Druge objave:

Matej