Hrvaška je najbolj priljubljena počitniška destinacija

Tudi naša družina redno dopustuje na Hrvaškem. Kljub temu, da so se storitve v zadnjih letih podražile, je Hrvaška še vedno država, ki ima po mojem mnenju najlepšo obalo daleč naokoli. Prepotovala sem že nekaj obmorskih držav, vsaj te v naši bližini in na sosednjem kontinentu. A pri sosedih mi je lepo in domače. Kljub političnim sporom med državama, mislim, da ljudje dejansko nismo tako sprti, kot to želijo mediji prikazati. S svojo dolgo in razgibano obalo me Hrvaška vsako leto prepriča.

Kam gremo lahko na Hrvaškem na morje?

Hrvaška nam med obmorskimi letovišči ponuja v največji meri Istro, Kvarner in Dalmacijo. Sama najraje dopustujem v Dalmaciji. Predvsem zato, ker v Dalmaciji čas drugače teče. Kot da se je tam malo ustavil. Pred leti je bilo to manj razvito področje Hrvaške in zaradi tega tudi manj turistično obiskano in bolj mirno. Tudi cene so bile na tem delu Hrvaške nižje kot drugod.

Bol na Braču, Hrvaška
Bol (Brač), Hrvaška

V Istri se več dogaja, predvsem je priljubljena med mladimi. Obiskujejo pa jo Italijani, Nemci, Avstrijci in drugi. Kvarner je priljubljen med Slovenci, prav zato ker ni tako drag kot v Istri, je pa še vedno zelo blizu naši državi. Dalmacija je priljubljena med Nizozemci, Poljaki, Čehi, Slovaki in tudi drugimi. Hrvaška ponuja tudi številne otoke, med najlepšimi so prav ti otoki v Dalmaciji – Hvar, Vis, Brač itd. Bližje Sloveniji pa sta zelo lepa tudi Cres in Lošinj. Večinoma so obalna območja dovolj poraščena z zelenjem, zato lahko vsak najde tudi svoj košček sence.

Meni pa je Hrvaška najbolj všeč v juniju in septembru, ko je še vedno zelo živahno tam, a hkrati ni trume turistov. Na plaži ni potrebno ležati pol metra od koga drugega in imaš lahko dovolj prostora.

Blizu domu, a hkrati dovolj daleč za oddih

Z otroki je dopustovati pri sosedih res priročno. Greš v drugo deželo, spremeniš malo vsakodnevne navade in se privadiš na malenkost bolj ležerno življenje. Pa še zabavno je plačevati v drugih valutah.

A hkrati si lahko miren, saj si v primeru zapletov (npr. z zdravjem otrok) v le nekaj urah doma, pri domači zdravstveni oskrbi. Ni treba na letalo s kopico birokratskih zapletov. Tudi to je eden od dejavnikov zakaj dopustujemo na Hrvaškem.

Druge objave:

admin