LED tehnologija izboljša kvaliteto svetlobe v stanovanju

Klasične žarnice z žarilno nitko so stvar preteklosti. V Sloveniji jih izjemno težko najdemo in kupimo. Njihova alternativa so bile nekaj let sicer halogenke, vendar jih danes čedalje manj kupujemo. Večinoma se odločamo za LED svetila z dolgo življenjsko dobo. Najnovejša LED tehnologija dejansko zagotavlja tudi do 11 let neprestanega svetenja ob pravilni rabi. To pomeni, da klasično žarilno nitko nadživi za 100 odstotkov. Njena dodatna prednost je tudi v odpornosti na zunanje dejavnike, tresljaje, udarce in vremenske razmere. Primerna je tako za notranje prostore, kot tudi zunanjost.

Uporaba v stanovanju in na prostem

Hitro razvijajoča se LED tehnologija omogoča uporabo svetil z izjemno dolgo življenjsko dobo. Izbrane luči nam lahko služijo tudi po deset ali več let, brez menjave žarnic. Na voljo so v različnih oblikah od namiznih luči, reflektorjev, samostoječih elementov, visečih luči, do zunanjih reflektorjev. Odlikujeta jih dolga življenjska doba in energetska varčnost. Za njih se odloča čedalje več okoljsko ozaveščenih ljudi, saj s tem zmanjšujejo onesnaženost okolja.

Vsakodnevna raba kjerkoli, kadarkoli

Dandanes je LED tehnologija povsod okoli nas. Najdemo jo v predmetih namenjenih za vsakodnevno uporabo. Nahaja se v prenosnih baterijah, avtomobilskih lučeh, obeskih za ključe, nagrobnih svečah, tekaških supergah, pohištvu in podobno. Ker se večina moči porabi za svetenje in ne za segrevanje, kot pri klasičnih žarnicah, ima LED tehnologija izjemno dober izkoristek. Ocenjeno je, da se giba med 80 do 90 odstotkov.

Dolgoročni prihranek

Namesto, da bi za klasične žarnice vsakih nekaj mesecev zapravili nekaj EUR, se raje odločite za nakup žarnice z dolgoletno življenjsko dobo. Začetna investicija je nekaj EUR višja od investicije v klasične izdelke, vendar se dolgoročno izplača. Sama LED tehnologija je skoraj neuničljiva in nudi dolgo uporabno vrednost. Najdemo jo tako v privatnih domovih, kot tudi v službenih in javnih prostorih. Osvetljuje lahko strop, kot tudi tla in stene. Z njo drastično zmanjšamo porabo elektrike in hkrati razbremenimo celotno energetsko omrežje.

Ste vedeli, da so LED tudi lučke na vaši novoletni jelki? Ko boste naslednjič razmišljali o tem kako bodo darila za božič izgleda pod vašo jelko, se osredotočite tudi na osvetlitev prostora in novoletne jelke.

Druge objave:

admin