Letos me božični prazniki ne bodo presenetili

Letošnje leto ne bo kot običajno leto – napeto in naporno pred zimskimi prazniki. Do sedaj sem vedno tik pred zdajci iskala darila za božič. Mrzlično tekanje po trgovinah in drenjanje pred blagajnami ni zame. Meni to predstavlja dodaten stres in negativno podobo praznikov. Zato sem letos začela že novembra razmišljati kaj bom kupila najbližjim sorodnikom in prijateljem. Pripravila sem prav seznam in okvirne denarne zneske, ki jih lahko porabim za vsako posamezno darilo. Letos sem se torej na lov za darili za božič podala veliko bolj premišljeno in sistematično kot prejšnja leta.

Za vsakega nekaj posebnega

Za hčerkici sem najlažje izbrala darila za božič, saj sta napisali nekaj želja v pismo Božičku. Iz vsakega seznama sem izbrala najprimernejše darilo, gledano na ceno, uporabnost in kako močno sta si hčerkici to darilo želeli. Za starejšo hči sem izbrala velik paket Hubelino kock, saj je nora na kocke in se z njimi zelo rada igra. Kompatibilne so z Lego Duplo kockami, iz njih pa gradi tobogane in po njih spušča frnikule. Vse skupaj izgleda preprosto, dokler ne pride nekaj nivojev visoko. Potem se pridruži še moj mož, ki želi pokazati kako bi morala vse skupaj sestaviti in prične se zabava, ki traja nekaj ur. Vse skupaj je zelo edukativno, hkrati pa nič kaj preprosto, a vseeno izjemno zabavno. Mlajši hčerkici pa sem kupila Groovy Girls punčko podjetja Manhattan Toy. Čisto bo navdušena, to vem, saj že ima eno punčko iz te serije in jo preprosto obožuje. Sama pa imam tudi rada, da so igrače res kvalitetno izdelane in lepe.

Za moža sem izbrala dober in kvaliteten usnjen pas, kravato in srajco. Mami sem kupila mehko in toplo odejo za na kavč, očetu pa nove smučarske rokavice. Najboljši prijateljici bo Božiček prinesel domači med, sir in buteljko odličnega vina. Starim staršem pa sem kupila vsakemu nov par domačih copat.

Nakupi že v novembru

Letos sem vse nakupe opravila kar preko spleta, ko sem imela čas. Prvič mi kupovanje darila za božič ni predstavljalo težav, ampak prej veselje in dobre občutke. Tako sem se tudi izognila gneči v trgovini, saj je naročilo preko spletne trgovine hitro in enostavno. Božič bomo tokrat pričakali v mirnem domačen vzdušju, ob postavljeni božični smrečici. Lepo zavita darila bodo na božično jutro pričakala moje najdražje pod drevescem in komaj čakam obraze najmlajših, ko jih bodo odvijale.

Pripravili bomo božično kosilo na lepo pogrnjeni jedilni mizi. In obdarovanje za vse ostale bo sledilo po kosilu. Letos verjamem, da bo nepozabno, tudi zato, ker sem pravočasno poskrbela za darila za božič.

Druge objave:

admin