Cena lasulje iz naravnih las

Lasulje iz naravnih las so hitra, preprosta in odlična rešitev za slabe lase oziroma za spremembo pričeske. Medtem ko so sintetične lasulje cenovno povsem ugodne, so naravne lasulje bistveno dražje, a zato veliko učinkovitejše za uporabo. Cena naravne lasulje je lahko odvisna od številnih dejavnikov. Povprečne cene pa se gibljejo nekje med 300 in 500 evri.

Če se torej odločate za nakup lasulje iz naravnih las, bodite še posebej pozorni na dejavnike, ki bistveno vplivajo na sam izgled. Lasuljo je najbolj smiselno takoj po nakupu odnesti k frizerju, ki jo bo zagotovo najbolje znal prilagoditi obrazu in željam. Sicer pa ne izbirajte med lasuljami preveč živih barv, razen če je ne želite izključno uporabljati kot modni dodatek. Pazite tudi pri sami dolžini las. Prekratka lasulja vas lahko precej postara. Ne pretiravajte s preveč kodrastimi lasmi. Po uporabi pa jo postavite na stojalo za lasulje, da se ne bo preveč zmečkala.

Lasulje iz naravnih las
Lasulje iz naravnih las so hitra, preprosta in odlična rešitev za slabe lase

Najpogostejši materiali pri izdelavi lasulj

Vsekakor so daleč najbolj priljubljene in zaželene lasulje iz naravnih las. Na sploh pa so lasulje lahko narejene iz najrazličnejših materialov, na primer iz konjske žime, človeških las, volne, perja, bivolove dlake in najrazličnejših sintetičnih materialov.

Najdragocenejša surovina za izdelavo lasulje so torej človeški lasje. Prav tako se lahko uporablja živalska dlaka, rastlinska ter umetna vlakna. Za nakup oziroma uporabo lasulje se najpogosteje odločamo tedaj, kadar želimo spremeniti pričesko, ne nazadnje tudi iz zdravstvenih razlogov.

Nošenje lasulje v preteklosti

Ljudje so v preteklosti lasulje iz naravnih las in drugih materialov uporabljali tudi zaradi same kulture, verskih običajev, ne nazadnje tudi kot znak spoštovanja. V Veliki Britaniji so na primer lasulje nosile izobražene in nekoliko bolj cenjene osebe, na primer odvetniki ali sodniki.

Nekoliko kasneje pa so lasulje postale tudi pomemben modni dodatek, še posebej je to veljalo za nekatere zvezdnike. Dandanes so uporabniki lasulje lahko tudi povsem običajni ljudje, ki so si v svojem življenju zaželeli nekaj spremembe ali pa so se lasuljo odločili uporabljati predvsem iz zdravstvenih razlogov. Nošenje lasulj ni značilno samo za predstavnice nežnejšega spola, temveč jih neredko uporabljajo tudi moški. Najpomembneje pa je, da se v njej počutijo kar se da udobno in seveda tudi prijetno.

Preberite si še naslednji članek: Izboljšajmo izgled svojih las

Podaljški za lase hitro dodajo veliko volumna naši pričeski. 

Druge objave:

Matej