Dnevna soba v treh točkah

Dnevna soba je prostor za dnevni počitek, druženje in uživanje. A vedno znova se srečujemo z inovativnimi rešitvami, ki jih ljudje uporabljajo v njih, četudi je res, da so načrtovalci stanovanj v naši državi skozi desetletja konkretno škrtarili s kvadraturo teh izjemno pomembnih prostorov v stanovanju.Dnevna sobaŠele v zadnjih letih postajajo dnevne sobe v stanovanjih malce bolj izpostavljene, pa še to so pridobile na prostoru prej na račun drugih prostorov, kot pa tako, da bi se posledično celotna kvadratura stanovanja povečala. Še večkrat so celo združene v nekakšen skupen prostor s kuhinjo in jedilnico in optično povečane v velik balkon, ki prostor zaključuje.

Sedežna garnitura in klubska mizica

V centru dnevne sobe je največkrat velikanska sedežna garnitura. Tudi sam menim, da je to odličen izum človeštva, ki je v zadnjih letih korenito napredoval v razvoju. Tako sedežne poleg različnih velikosti, postavitev, materialov in barv danes poznajo tudi dodatne predale za posteljnino, moja gosti predvsem kable in ostale elektronske dele, ki jih vedno znova nekje po stanovanju potrebujem, potem so pridobile dodatne naslonjače, izvlecne dele za roke in noge in celo elektronske dele za masažo hrbta, nog ali večjega dela telesa. Dnevne sobe si brez dobre in udobne sedežne garniture sploh ne predstavljam, poleg nje pa vedno sodi lepa in konkretno velika klubska mizica, ki mora biti tako velika in stabilna, da lahko gosti hrano in pijačo za vaše goste ali za vašo družino, ko si ob športni prireditvi privoščite kako pivo in narezek. Če dnevna soba nima sedežne in mizice pred njo, je po mojem tako sploh ne smete imenovati.

Televizija ali akvarij

Kaj bo torej vaš center pozornosti v dnevni sobi? Mnogi menijo, da se televizije ne sme imeti prižgane, če dnevna soba gosti obiskovalce. Menda naj bi televizija preusmerila pozornost, ampak v resnici pogosto omogoča, da se načne neke nove teme, ki bi jih sicer morda pozabili. Debata gre lahko tudi samo okoli komentiranja in s tem ni prav nič narobe. Če ne marate televizije, si postavite vanjo akvarij, da se bo vsaj nekaj dogajalo, čeprav sem osebno pristaš velikega ekrana in morda igralne konzole s kako zabavno družabno igro, ki bo popestrila čas, ki ga preživite s kolegi in sorodniki.

Hobi prostor, delovni kotiček ali knjižna polica

Na koncu se je potrebno še odločiti, ali v dnevno sobo, če vam ostane seveda še kaj prostora, sodi knjižna polica in morda pod njo gugalnik in velika luč, da boste uživali v branju ali pa si boste naredili svoj kotiček, kjer boste lahko ustvarjali. Dnevna soba je tudi prostor, kjer je mogoče izvajati marsikatero opravilo, negovati svoj hobi ali delati za službo, še posebej če delate od doma. Osebno sem pristaš vseh treh možnosti, če le imate prostor za izvedbo v svoji dnevni sobi.

https://www.youtube.com/watch?v=FNFzGvL_tOw

Druge objave:

admin