Vodič za nakup idealne kotne sedežne garniture

Kotne sedežne garniture so odličen izum, saj vam omogočajo optimalen izkoristek prostora in popolno udobje pri sedenju ali ležanju. Prvotno so bile zasnovane, da jih namestimo v kotu sobe, vendar jih lahko dandanes v večjih prostorih najdemo tudi na sredini. Najbolj udobne so še vedno tedaj, ko so nameščene med dve steni. Tako nam dajejo občutek ugodja, udobja in varnosti. Pri izbiri morate tako upoštevati samo postavitev, velikost zofe, barvo, material in stil izdelave.

Izberite ravno pravo dimenzijo

Kotna sedežna garnitura je prava dopolnitev dnevne sobe in kot taka lahko hitro postane njen osrednji element. Pri izbiri morate preučiti tudi samo dimenzijo, saj je večina zof že vnaprej sestavljenih. Prvi problem se bo pojavil pri dostavi zofe v vašo dnevno sobo. Pomembno je, da ni preširoka ali predolga, saj je drugače ne boste mogli nesti po stopnicah. V kolikor imate zavito stopnišče, potem razmislite o izdelku iz več posameznih delov, ki jih boste sestavili šele na lokaciji. Če imate posebne zahteve, se je najbolje dogovoriti z nekom, ki izdeluje pohištvo po meri, da vam sedežno prilagodi po velikosti ali pa preostalo pohištvo tako, da se bo prilegalo v dnevni prostor. Ampak verjemite, prav vse je mogoče narediti.

Odločite se za en tip

Kotna sedežna garnitura je na voljo v različnih različicah. Obstaja klasična kotna enota, ki se tesno namesti v kot. Kotni del je lahko samostojen, tako, da je zofa v obliki črke I ali pa se ga doda k osrednjem delu, da se oblikuje črka L. Sedežna je lahko sestavljena tudi iz dveh ločenih in dopolnjujočih se delov, ki jih premikate po prostoru. Model zofe in postelje v enem je idealen za stanovanja, kjer posamezniki radi dremajo in uživajo v dnevni sobi. Garnitura v obliki ležalnika s posameznimi naslonjali za roke je odlična za vse, ki želijo med gledanjem televizije imeti trdno naslonjalo za svojo blazino.

Materiali

Večina sedežnih garnitur je na voljo v usnju, tkanini ali žametu. Usnje je brezčasno in elegantno, vendar za marsikoga prehladno na dotik. Je enostavno za čiščenje in idealno za gospodinjstva z alergiki. Zofe iz tkanine so klasična izbira za vse, ki želijo prostor popestriti z naborom različnih barv in risanih struktur. Žamet je prijeten in nežen na dotik ter kot tak prava izbira za vse, ki želijo dodatno uživati med ležanjem.

Druge objave:

admin