Nasveti za ugoden nakup stanovanja v Ljubljani

Nakup stanovanja prinaša veliko ugodnosti. Nič več ne boste zapravljali denarja za najemnino za nepremičnino, ki ni in nikoli ne bo v vaši lasti. Sedaj boste postali ponosen lastnik vašega sanjskega bivališča. Pred opravljenim nakupom pa morate biti pozorni na določene malenkosti. Preučite lokacijo, povezave, razdaljo med stanovanjem in krajem dela. Preučite tudi starost, datum zadnje renovacije in datum predvidene zamenjave strehe in fasade zgradbe.

Pred nakupom si oglejte različne lokacije

Ni nujno, da bo prvo stanovanje Ljubljana, tisto, v katerega se boste zaljubili in ga kupili. Ni nujno, da boste v enem letu iskanja našli popolno nepremičnino zase. Prav tako nikjer ne piše, da vam bo dejansko vsa ponudba všeč. Pred nakupom torej naprej preučite, kolikšen proračun imate, razmislite tudi, koliko denarja boste naknadno morali vložiti v stanovanje, da ga popravite in obnovite. Preglejte tako ponudbe privatnih prodajalcev, kot nepremičninskih agencij. Priporočljivo je, da nakup poteka prek agencije, saj se tako izognete morebitnim prevaram in goljufiji.

Lokacija je ključnega pomena

Strateško izbrana lokacija vam bo prihranila veliko denarja in časa. Pot do službe vam lahko vzame 20 minut ali pa eno uro ali celo več v eno smer. Odločitev je povsem vaša. Denar, ki ga boste prihranili zaradi slabše lokacije stanovanja, boste na koncu vložili v potne stroške in popravilo avtomobila. Na ogled se odpravite tudi v času najhujših prometnih konic, saj  boste tako najlažje presodili, koliko časa vam bo vzela vožnja. Najdite ugodno lokacijo, ki vam ponuja dober nabor trgovin, barov, knjižnic in drugih oblik zabave.

Dodatni stroški

V primeru, da stanovanje Ljubljana kupite prek nepremičninske agencije, vas bo slednja opozorila glede vseh vrst stroškov. V primeru privatnega nakupa pa se vam lahko pojavijo dodatni nepredvideni stroški. Stroški, kot so sklad za obnovo strehe, sklad za vzdrževanje, sklad za fasado in podobno, so lahko precej visoki. V primeru, da ima zgradba tudi dvigalo, se bodo lahko sčasoma pojavili tudi stroški za vzdrževanje dvigal. Preučiti morate tudi samo vrednost nepremičnine, saj boste v skladu s tem plačali tudi davek.

 

Druge objave:

admin