Okrasni pokrovi platišč niso preteklost

Se še spomnite časov, ko nam za avtomobile niso bila na voljo platišča iz lahke zlitine? Imeli smo dve možnosti: ali se uporabljajo okrasni pokrovi iz kovine, ali pa so kolesa “gola”. Novi materiali in sodobni načini njihove obdelave so prinesli nekaj povsem drugega. Za lepši videz avtomobila so bili naenkrat na voljo okrasni pokrovi iz plastike. Ti so poceni, primerni za vse vrste avtomobilov, namestijo pa se povsem enostavno. Samo dimenzijo koles je potrebno poznati, pa že lahko imamo avto, katerega kolesa so videti izjemno lepa – ne le, da ne kvarijo videza, temveč ga celo izboljšajo!

Sodobni okrasni pokrovi

Pri avtomobilih višjega razreda se običajno odločimo za platišča iz lahke litine, še zlasti takrat, ko na avtomobil namestimo poletne pnevmatike. Pri zimskih se marsikdo vseeno raje drži klasičnih platišč, saj je cesta v zimskem času obdelana s kemikalijami, ki so platiščem tudi škodljive – kljub temu, da lahke litine ne rjavijo tako kot železo. Kadar namestimo navadna “kolesa” pri boljših avtih, so na njih večinoma okrasni pokrovi platišč pripadajoče avtomobilske znamke. To so originalni pokrovi, ki so pogosto nameščeni že na novem avtomobilu. Druga možnost so pokrovi različnih “športnih” avtomobilskih znamk, ki ravno tako dajejo avtomobilu posebno noto oziroma so vsaj s stališča percepcije avtomobilskih znamk bolj prestižne.

Pri manj vrednih avtih ali tistih, kjer nam videz ni tako pomemben, pa se lahko kupijo kakršni koli okrasni pokrovi, ne glede na znamko – običajno ta niti opazna ni. Svojo izbiro utemeljimo s svojim okusom. Nekaterim so všeč preprosti okrasni pokrovi, ki so bolj polni, drugi radi izbirajo med oblikami vzorcev, med različicami srebrne plastične mase in podobno. Kakor koli – platišče je zavarovano pred obrabo (predvsem odrgninami) in avto je takoj lepši.

Okrasni pokrovi za izbirčne

Spadate med tiste, ki ne želijo zapravljati za lahka platišča, a vseeno dajo nekaj na videz avtomobila? Potem vložite v pokrove nekaj več. Okrasni pokrovi so lahko tudi v posebni barvi in izdelani tako umetelno, da so videti kot lita platišča. Mogoče pa se je poigrati tudi z drugimi dodatki, na primer barvnimi zaščitnimi obrobami za platišča. Tudi te hitro pritegnejo poglede.

Druge objave:

admin