Pet nasvetov za ugoden najem kombija

Najem kombija je pripraven in priročen način za prevoz tovora, prtljage ali potnikov. S pravilnim načrtovanjem lahko prihranite veliko denarja. Ne glede na to ali načrtujete družinski izlet, prevoz skupine ljudi ali pa prevoz velike količine tovora, je kombi idealna rešitev.  Svetujemo vam, da načrtujete vnaprej, primerjajte cene in ponudnike, preberete pravilnik in določite kapaciteto vozila. Vsekakor potrebujete dovolj veliko vozilo, da boste vanj namestili ves tovor in potnike. Obenem pa nočete zapraviti preveč za preveliko prevozno sredstvo. Načrtujte vnaprej in se izognite vsem dilemam.

Načrtujte vnaprej in izberite pravo velikost

Ugoden najem kombija si boste zagotovili zgolj z načrtovanjem vnaprej. Predvidite količino tovora ali število sopotnikov, preden podpišete pogodbo o najemu. Razmislite o polni prostornini prtljage, obliki posameznih elementov, kot so na primer omare in mize ter o volumnu izdelkov. Med vožnjo morate udobno sedeti, brez skrbi, da se bodo vaše osebne stvari poškodovale. Vsi sopotniki pa se morajo počutiti varne. Vzemite malo večje vozilo in vsem zagotovite udobje.

Primerjajte ponudnike in storitve

Načrtovanje vnaprej vsebuje tudi dobršen del primerjave storitev in uslug različnih ponudnikov. Vsekakor želite dobiti največ za svoj denar, obenem pa se želite počutiti varne. Preučite različne ponudnike in ocene strank. Osebno poglejte tudi, v kakšnem stanju so kombiji, saj ne želite, da se pokvarijo med vožnjo. V pravilniku poglejte tudi o morebitnih skritih stroških in o zavarovanju v primeru nesreče. Preučite, ali so zavarovani vsi potniki, ali zgolj voznik.

Varna vožnja

Čeprav imate vozniški izpit, to še ne pomeni, da znate voziti kombi. Vožnja avtomobila se precej razlikuje od vožnje večjih vozil. Upoštevati morate, da so višja in širša od osebnega avtomobila.  V kolikor boste nepazljivi, boste med vožnjo hitro zadeli kak robnik ali drevo. Mrtvi kot je drugačen, kot pri avtomobilu, zato boste pogosteje uporabljali stranska ogledala za boljšo orientacijo. Slabše vidljivi bodo za vas predvsem motoristi, kolesarji in pešci. Transportna vozila so tudi težja od avta, kar pomeni, da boste morali voziti počasneje in previdnejše.

 

Druge objave:

admin