Orbitalno varjenje za kvalitetne in obstojne zvare

Med varjenjem s pomočjo toplote ali pa sile združujemo dva enaka dela iz enakega materiala. Končni produkt je povezanost obeh elementov v zaključeno celoto. Spajamo lahko različne oblike, velikosti in dimenzije kovinskih delov. Kvalitetno varjenje, brez jamic, udrtin, vrezov, odebelitev in podobno, je vedno produkt kvalitetne opreme in usposobljenih varilcev.  

Natančno spajanje s TIG postopki

Orbitalno varjenje s TIG postopki uporablja pulzni varilni tok. Tekom postopka varilec ne vpliva na kvaliteto procesa, saj je slednji izveden v zaprtem prostoru in je mikroprocesorsko sprogramiran. Zaprt prostor drugače imenujemo tudi varilna glava. Na začetku A- testirani varilec nastavi program in nastavi zahtevane parametre za  neoporečen var. Volframova elektroda se med programom giba po različnih področjih in ustvarja spoje. Premer posamezne cevi je razdeljen na tri do štiri področja,  znotraj vsakega pa so navedeni različni parametri. Samo na ta način dosežemo popoln var glede na obnašanje posamezne taline. Tekom postopka se vsak varilni parameter določa posebej.

 

Spajanje debelostenskih in tankostenskih cevi

Orbitalno varjenje dopušča veliko specifičnega določanja parametrov, kar zmanjšuje možnost nastanka poškodb na cevi. Spajamo lahko tako debelostenske, kot tudi tankostenske cevi. Na voljo so tri različne kombinacije spajanja in sicer cev na cev, cev na koleno in cev na prirobnico. Zaradi enostavnega avtomatskega programiranja najnovejših naprav, je postopek zelo pohitren. Poznati moramo zgolj premer in debelino materiala, ostalo opravi naprava sama. Pri nakupu se pozanimajte, da ima aparat vpenjalne čeljusti s titana, saj bodo tako dlje obstojne in bodo imele dolgo življenjsko dobo.

Popolno spajanje kovine

Končni rezultat spajanja dveh delov mora biti kvaliteten in čist spoj. V kolikor želite v vašem podjetju nadgraditi kvaliteto varjenja, morate najprej zaposliti A- testirane varilce, nato pa kupiti kvaliteten varilni aparat z odličnimi certifikati za varjenje in kontrolo. Pri spajanju brez udrtin in napak se ne morejo pojaviti škodljivi mikroorganizmi, ki pospešujejo razkrajanje kovine.

 

Druge objave:

admin