Krovstvo in kleparstvo sta povezani storitvi

Izvajanje strešnih del ali krovstvo gre z roko v roki z kleparstvom. Kleparstvo je obdelovanje in oblikovanje pločevine in ni popolno brez krovstva in tudi krovstvo ne more biti popolno brez kleparstva. Sta nerazdružljiv par kot Tom in Jerry, pijanec in plot, ta zadnja in srajca. Vsa dela, ki vključujejo ali so povezana s strehami, to je z izdelovanjem sestavnih delov za streho, pokrivanjem strehe, popravljanjem strehe in izolacijo strehe, so imenovana krovstvo. Krovska dela pa niso povezana z izdelavo okostja, konstrukcije strehe. Za krovstvo pa je potreben strokovnjak, ki je po poklicu krovec. Še bolje je, če je krovec hkrati tudi klepar, saj tako dobite dva strokovnjaka v enem.

Krovstvo združeno s kleparstvom prihrani čas

Standardi so se toliko spremenili, da se danes pričakuje, da en človek obvlada vse. S tem se prihranita čas in denar. Za krovstvo se najame strokovnjak, ki je krovec in hkrati klepar, da se plača le enega mojstra in ni treba iskati drugega. Če bi našli drugega mojstra, ki je le klepar, bi bilo treba plačati dva človeka. Vprašanje je tudi, kako bi se dva mojstra, od katerih eden izvaja krovstvo in drugi kleparska dela, razumela in organizirala, kako dobro bi steklo delo. Zelo pomembno je, da se dva mojstra, ki opravljata skupno delo, dobro razumeta in se znata dogovoriti o tem, kako bo potekalo delo in zato, da ne pride do vseh težav z usklajevanjem, je bolje, da eno podjetje dela vse hkrati.

Usklajena krovec in klepar prihranita čas in živce

Če bi se zgodilo, da se strokovnjak za krovstvo in kleparstvo ne bi znala dogovoriti o tem, kako se bosta lotila dela, kako bo to potekalo, bi lahko končali s slabo streho, ki bi jo bilo treba hitro popravljati. Drugi scenarij, ki bi se lahko odvil zaradi nerazumevanja mojstrov, je ta, da bi ves čas, ko bi potekalo delo, morali poslušati in prenašati jezna mojstra krovstva in kleparstva, ki bi vam grenila dneve in povzročala skrbi ter jemala spanec. Med delom poteka komunikacija tudi med mojstrom krovstva in mojstrom kleparstva ter med naročnikom. Vsi ti se morajo sporazumeti o tem, kako bo potekalo delo, kakšen naj bi bil rezultat dela in koliko časa bi delo trajalo.

Druge objave:

admin