Yamaha P-45 digitalni klavir

Oblika in razporeditev

P45 je zasnovana tako, da ga je mogoče preprosto namestiti na katero koli površino ali katerokoli standardno stojalo za klaviaturo.

Nadzorna plošča na klaviaturi je zelo preprosta in enostavna za uporabo. Ima dva preprosta gumba in gumb za nadzor glasnosti.

Prvi kontrolni gumb je gumb za vklop in izklop klaviature.

Drugi je funkcijski gumb ali gumb za veliki klavir. Uporablja se za dostop do različnih zvokov na klaviaturi – veliki klavir in drugi.

Če želite dostopati do drugih zvokov, morate hkrati držati funkcijski gumb in nekatere druge tipke. Večina začetniških klaviatur deluje na ta način, zato bi povprečen začetnik že moral biti navajen.

Na voljo je samo v črni barvi.

Tipke

Yamaha P45 je opremljen z 88-imi obteženimi tipkami z »graded hammer action« sistemom. Zaradi tega je P45 Yamahin najbolj cenovno dostopen klavir s kladivci.

Delovanje kladivc je dobro, še posebej za to ceno, in vam daje osnovni občutek akustičnega klavirja.

Torej, kaj pomeni »Graded Hammer Standard«?

No, to pomeni, da Yamaha dejansko uporablja majhna kladiva v klavirju, tako da so tipke popolnoma obtežene. Pol-obtežene klaviature uporabljajo vzmeti.

»Hammer action« je tisto, kar najdete v akustičnih klavirjih. S tem so tipke težje na dotik v zgornjem rangu in lažje v spodnjem. Tako kot pri dražjih klavirjih.

Občutljivost na dotik:

To je zelo občutljiva klaviatura. V bistvu lahko spremenite zvok že samo s tem, kako močno pritisnete na tipke.

Na klaviaturi so štiri prednastavljene nastavitve občutljivosti: fiksno, mehko, trdo in srednje.

Srednje, ki je privzeta nastavitev, daje najbolj naraven občutek.

Druge objave:

Matej