Dodatek za igro Catan: Trgovci in barbari

catan-trgovci-barbari

Spadate med ljudi, ki obožujejo družabne igre? Si druženja ne znate predstavljati brez igre? Se radi kratkočasite z igrami? Potem zagotovo poznate eno izmed najbolj priljubljenih iger na svetu – Naseljenci otoka Catan. Gre namreč za družabno igro, za katero v svetu prijejajo celo turnirje. Osvojila je tudi ogromno priznanj za najboljšo igro na svetu. Za kaj pravzaprav gre? Gre predvsem za miselno in taktično igro, ki je primerna za 3-4 igralce.

Osnovna igra se potem lahko doda z raznimi razširitvami. Poznate razširitev Trgovci in barbari? Potem jo boste danes spoznali…

Razširitev Trgovci in barbari zelo priljubljena

Idejni oče igre Naseljenci otoka Catan, Klas Teuber, je potreboval kar deset let, da si je domislil super razširitev, ki je priljubljena pri oboževalcih igre. Gre za razširtve Trgovci in barbari, kjer je na voljo kar pet novih scenarijev za igro. Rzširitev namreč odpira nove možnosti in popolnoma nove izzive ter doživetje igre. Gre za dodatek k osnovni igri Naseljenci otoka Catan.

Pravila igre razširitve Trgovici n barbari

Gre za roparje, ki opustošijo obalna mesta. Vendar pa so na drugi strani tudi hrabri vitezi oziroma trgovci, ki celotno situacijo nadzirajo. Skupaj z razširitvijo je igra primerna za dva do štiri igralce. Čas igranja se lahko zavleče tudi do 120 minut. Poznamo različne scenarije, katerim potem moramo slediti tekom igranja. Paziti moramo, da naša plemena ne zaidejo v katanske reke, kjer so drugi naseljenci, saj boste tako ostali brez vsega.

V razširitvi se nahaja kar 138 igralnih figur, 120 igralnih kart, tri kartonske ploščice z izsekanimi deli, 20 trgovskih žetonov, 29 ribjih ploščic, 7 polj s katanskima rekama, pokrajina z jezerom, star čevelj, 6 ribjih lovišč in prstani. Poleg vsega dobite kocke z barvami in pravila igre, ki natančno pojasnjujejo vsak dogodek. Opisanih imate pet scenarijev na kar petih straneh. Razširitev igre Naseljenci otoka Catan, Trgovci in barbari, lahko kupite tudi v spletni trgovini Chebeltza, kjer ravno tako velja za eno izmed najbolje prodajanih iger.

Prepričani smo, da bo igra prevzela tudi vas in vam bo ob igranju čas minil zelo hitro. Redno druženje ob igri Catan bo tako postalo neizogibno.

Za vse nadobudneže, ki se navdušujejo nad vlaki in železnicami, je tu zanimiva ponudba lesenih vlakcev, železnic in lokomotiv.  Preberi več …

Druge objave:

admin